Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Franz Hirtzberger

Niederösterreich, Østrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

 Franz Hirtzberger

Siden slutningen af 1800-tallet, har familien Hirtzberger produceret vin fra deres 800 år gamle vingård. Franz Hirtzberger overtog driften af familieejendommen efter sin far i 1983 og i dag er også hans søn, Franz Jr. aktiv som winemaker. Det er lykkedes den ultra perfektionistiske Franz at producere nogle af Østrigs bedste tørre vine fra de ca. 20 ha. meget stejle vinmarker, og Hirtzberger er utvivlsomt betragtet som en af de 3 bedste vinproducenter i Østrig.

 

Vinea Wachau

Samme år Franz Sr. Ovetog driften, i 1983, var han også med-grundlægger til Vinea Wachau, der indledte arbejdet med at udvælge Single vinyards og kvalitetsbetegnelserne, Stienfeder, Federspiel og Smaragd. Franz Hirtzberger producere nogle af Østrigs bedste tørre vine fra de 20 ha terrasser, der primært er beplantet med Riesling og Grüner Veltliner.

 

Kvalitetsbetegnelserne

Til at lette forståelsen af etiketterne bør det nævnes, at Franz Hirtzberger er medlem af en organisation i Wachau, der benytter sig af et system, der minder om det tyske prädikat. Principielt kan man derfor sidestille Federspiel med den tyske Kabinett samt Smaragd med en mellemting mellem Spätlese og Auslese. Afgørende for i hvilken kategori, man placerer sine vine, er altså druens oeschlevægt (sukkerindhold). Alle Franz Hirtzbergers vine er dog knastørre

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Franz Hirtzberger i sortimentet: