Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Fonseca Guimaraens

Douro Valley, Portugal

Se sortiment og vinbeskrivelser

I over 200 år har Fonsecas portvine været blandt de mest eftertragtede. De kan næppe beskrives bedre end som vinskribenten James Suckling gør det: ”Fonseca er Bentleyen af Vintage Portvin… Som de berømte luksusbiler, er Fonseca Vintage Portvine fuldblods; et resultat af håndværk og færdighed, men også af passion og kreativitet.”

Fonseca & Monteiro

Det første dokumenterede salg fra Fonseca var i 1815 og allerede i 1920 var João dos Santos Fonseca blevet en vigtig eksportør af portvin og i forlængelse af hans succes indgik han et partnerskab med Fransisco José Gomes Monteiro, der kom fra en af landets betydningsfulde købmands-familier. Sammen dannede Fonseca & Monteiro.

Manoel Pedro Guimaraens

London var et vigtigt marked og Fonseca & Monteiro havde brug for ”en forlænget arm” der og her kom Manoel Pedro Guimaraens ind i billedet. Han havde været ansat af Fonseca længe og på grund af politiske overbevisninger måtte han nu flygte ud af Portugal. Billetten til London blev betalt af Fonseca & Monteiro mod at han skabte forretning i deres fordel når han kom frem.

Fonseca, Monteiro, Guimaraens & Co.

Det blev et gunstigt partnerskab, især for Manoel. I 1844 blev der lavet en aftale om at de to virksomheder i hhv. Oporto og i London skulle lægges sammen til et enkelt under navnet Fonseca, Monteiro, Guimeraens & Co. begge under ledelse af Manoel Pedro Guimaraens, men allerede i 1948 blev partnerskabet opløst i fælles beslutning. De to virksomheder blev drevet parrallelt i en årerække under samme navn, men i Oporto havde de store økonomiske vanskeligheder.

Guimaraens & Son

Da Manoel går bort i 1857 overtager hans søn Manoel Fonseca Guimaraens virksomheden i London, som han omdøber til Guimaraens & Son. I 1863 køber Guimaraens & Son varemærket ”Fonseca & Co.” af Monteiros arving i Oporto og genopretter et hus i Oporto i eget navn i midten af 1860’erne. Dermed ophørte ethvert engagement fra Fonseca og Monteiro.

Taylor, Fladgate & Yeatman

Portvinene fra Fonseca nød enorm succes, men økonomien krakelerede. I 1928 lukkede man kontoret i London og flyttede alt til Oporto og i 1943 var Guimeraens & Son nødsaget til at optage lån fra Taylor, Fladgate & Yeatman, en anden meget prominent eksportør af portvine, som endte med at opkøbe Guimaraens & Son i 1948.

Guimaraens & Son blev stadig drevet separat og i en kort årrække var firmaet uden en Guimaraens i partnerskabet, dog var Dorothy Guimeraens, 4. generation Guimeraens, nu masterblender og under hende fortsatte portvinenes succeser. I 1956 blev hendes fætter Bruce Guimaraens partner og han ledte Guimeraens & Son gennem en grundlæggende ændring for driften.

I snart 150 år havde portvinshuset købt vine fra lokale producenter, men i 1970’erne oplevede Guimeraens at de små vinproducenter gik mere og mere i forfald, hvilket ledte til beslutningen om at købe først Quinta do Cruzeiro og sidenhen også Quinta do Panascal og Quinta de Santo. Nu kunne Guimeraens blive selvforsynet i høj grad og samtidig havde de fuld kontrol over kvaliteten af materialet til deres voksende portefølje af portvine.

Adrian og Natascha Bridge

I 1994 begyndte Adrian og Natascha Bridge i firmaet. Natascha er datter af Alistair Robertson, som siden 1967 havde været direktør i Taylor, Fladgate & Yeatman, der havde opkøbt Guimeraens & Son.  

Natascha har påtaget sig rollen som chef ”blender” i Dorothys fodspor, som kun den anden kvinde med den rolle i Fonsecas historie. Adrian blev i 2001 udnævnt til Managing Director af Taylor Fonseca Group og nyder godt af den ekspertise som David Guimeraens, Bruce’ søn og António Magalhães, der har været hos Guimeraens siden har var 11 år gammel i 1961 kan byde ind med.

De fortsætter med den udvikling som Taylor Fonseca Group har påbegyndt og ser ind i en fremtid med fortsat udvikling af nye blends og fokus på deres tre vingårde. 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Fonseca Guimaraens i sortimentet: