Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Elderton Wines

Barossa Valley, Australien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Neil og Lorraine Ashmead

Samuel Elderton Tolley grundlagde vineriet i begyndelsen af det 19. århundrede, og missionen var dengang at forsyne de store lokale vingårde med druer af 1. klasses kvalitet. Da Neil og Lorraine Ashmead overtog driften af Elderton i begyndelsen af 1980’erne, begyndte en ny æra på vingården. Stilen blev lagt om, og moderne teknologi samt nye vinifikationsmetoder blev taget i anvendelse. Belønningen kom i 1993, da Elderton vandt The Jimmy Watson Trophy for landets bedste unge rødvin. De er vilde med konkurrencer i Australien, og da denne titel er den mest prestigefyldte, var berømmelsen straks en realitet. I 1994 fik Elderton Command Shiraz 94 point af Robert Parker. Dette var en af de højeste “scores” en australsk vin nogensinde havde fået, og siden er Elderton gang på gang blevet lovprist af vinpressen. Elderton ledes i dag af enken Lorraine sammen med sønnerne Allister og Cameron.

Vinmarkerne

Eldertons vinmarker ligger ud mod bredden af North Para River i den sydlige del af Nuriootpa. Klimaet i denne del af landet minder en del om det klima, man har i Middelhavsregionen, med en gennemsnitlig højsommertemperatur i januar på mellem 25° - 35° grader samt en relativ kold og våd vinter. Den årlige nedbørsmængde er ofte over 550mm.

Eldertons vinmarker er beplantet med primært Shiraz, Cabernet Sauvignon og Merlot. Langt hovedparten af stokkene er mellem 40 - 80 år gamle, hvilket giver den helt optimale frugtsætning. Kunstgødning bruges særdeles sparsomt og kun, når vinstokkene er maksimalt stresset. Druerne høstes først ved perfekt modenhed, og dette betyder at hele marken ikke nødvendigvis høstes på en gang, men de enkelte parceller plukkes først, når druerne er korrekt modne.

Stilen

Vinifikationen gribes traditionelt an på Elderton. De røde vine har en forholdsvis lang lagring, for nogle af vinene helt op til 24 måneder. Næsten alle vinene er lagret på egetræsfade, hvoraf langt de fleste er nye.

Eldertons røde vine er hver især monumentale frugtbomber og har helt deres egen personlighed. Ens for vinene er dog den enorme frugtkoncentration og glycerinfedme. Gennem sidste halvdel af 1990’erne er den meget store andel af franske og amerikanske fade blevet bedre integreret i vinen, og der synes ingen grænser for, hvor langt Elderton kan drive sine vine.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Elderton Wines i sortimentet: