Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Les Roques

Languedoc - Roussillon, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Domaine Les Roques

Her købte Jean-Marc Boillot den lille vingård, Domaine Les Roques. J-M Boillot huserer normalvis i Bourgogne, hvor han ejer flere Grand og Premier Cru marker i Pommard, Chassagne, Puligny og Volnay. Jean-Marc Boillot tog springet til Pic Saint Loup godt ansporet af sine børn, der gerne ville prøve at tage livtag med en anden form for vindyrkning. Vinene fra Domaine les Roques får dog samme opmærksomhed som vinene hjemme i Bourgogne. Alle druer afstilkes efter høsten, og lagringen foregår på Bourgognefade. Vinene aftappes også på Bourgogneflasker, hvilket som et lille kuriosum gør, at vinene ikke er ”Appellation Pic Saint Loup Côntrollé”, men derimod Vin de Pays d’Oc – det bliver de dog ikke ringere af.

Jean-Marc Boillot

Der er langt imellem de vinproducenter, der fremstiller lige så gode rødvine som hvidvine, men Jean-Marc Boillot er en af disse sjældenheder. Jean-Marc Boillot lærte sit håndværk hos sin morfar Étienne Sauzet, og han opnåede yderligere erfaring, da han i 1984 blev direktør og winemaker ved Olivier Leflaive.

I 1990 overdrog hans mor, som var enebarn af Sauzet, domainet til sine 3 børn, og utvivlsomt ansporet af den selvtillid, han havde fået ved at arbejde for Olivier Leflaive, udskilte Jean-Marc sin andel og begyndte at drive sin egen virksomhed.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Les Roques i sortimentet: