Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Leflaive

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I Puligny siden 1717

Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler og familienavnet kan spores tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Det var dog først i 1905, at vinhuset rigtigt blev grundlagt af Joseph Leflaive. Han havde arvet 2 ha vinmark af sin fader og sammen med sin gode ven François Virot udviklede han ejendommen til det, vi kender i dag. I 1926 helligede Joseph Leflaive sig vinbruget fuldstændigt, og efter den periode købte han flere vinmarker. Disse vinmarker, Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, har givet huset sit ekstraordinære renommé.

Familie foretagende

Indtil 1933 blev vinen solgt i fade, men lidt efter lidt begyndte Leflaive at fylde på flasker med egen etiket. I 1953 arvede Leflaives 4 børn Domaine Leflaive og videreførte sammen familieforetagendet. De besluttede sig for at sætte flere kræfter ind på salg og markedsføring samt på investeringer i ejendommen. I dag er 30 familiemedlemmer ejere (aktionærer) af ejendommen og firmaet Leflaive. Efter Anne-Claude Leflaives alt for tidlige død i 2015 ledes af firmaet idag af Brice de la Morandiere.

Biodynamiske vinmarker

Størstedelen af de 25 ha vinmarker er i dag dyrket biodynamisk. For eksempel består tilsætningen til vinstokkene og til jorden kun af planter (brændenælder, kamille, egetræ, baldrian, tuja og mælkebøtter), kompost og kiseljord. Fordelene ved biodynamisk vinbrug er, at vinstokken styrker sit forsvar mod sygdomme, samtidig med at dyre- og plantelivet respekteres. Desuden sikres mikroaktiviteten i jorden, hvilket kan forebygge erosion. Kun en jordbund, som er levende, gør det muligt for vinstokken, via druerne, at reflektere den jord, den kommer fra. Vine, som er fremstillet ved biodynamisk brug, er meget følsomme over for temperatursvingninger, stød og transport. Det tilrådes, at de gemmes ved en temperatur mellem 12°-14°, samt at de ikke åbnes kort efter transport o.lign.

 

Stilen

I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Leflaive i sortimentet: