Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine de Cassiopée

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Stjerneskud anbefalet af Roulot

Domaine de Casiopée er et, i vinverdenen, spritnyt vinhus grundlagt i 2020. De første vine fra Domainet frigives i 2021. Anmeldere fra WineHog smagte fadprøver i forsommer 2021 med begejstring og store forventninger til det færdige produkt.

Og hvordan får man så nys om, at sådan et vinhus er kommet til eksistens? – Det gør man, fordi det blev Sigurd Müller Vinhandel anbefalet af selveste Jean-Marc Roulot, en af Bourgognes kult-producenter.

Ønologer og landbrugs-ingeniører

Domaine de Casiopée er nemlig resultatet af drømmen for ægteparret Hugo og Talloulah Mathurin. De er begge uddannede ønologer og landbrugs-ingeniører. De mødtes under uddannelse og blev hurtigt enige om, at de ønskede at grundlægge et Domaine sammen. Det tog parret et års tid at finde et Domaine, der passede til deres vision. Ejendommen havde tidligere været ejet af et dansk par, mens de 3,3 ha. vinmarker der hørte til, blev passet af naboer. Hugo og Talloulah købte yderligere 1,3 ha. inden de påbegyndte projektet og allerede i december 2020, kort efter at det blev officielt, at et nyt domaine i Maranges var skabt, blev de tilbudt endnu en parcel på 0,7 ha.

Inden de opstartede Domaine Casiopee havde Hugo arbejdet for Jean-Marc Roulot, mens Talloulah har arbejdet for Benjamin Leroux, en anden højt anerkendt producent i Bourgogne.

Biodynamikken

Navnet, Domaine de Casiopée, er inspireret af stjernebilledet ”Cassiopeia”, der har betydning for biodynamikken, som Mathurin inddrager i deres vindyrkning, om end de ikke ønsker at blive biodynamisk certificeret, da der er krav til at arbejdsgange, som ikke altid giver mening i vinmarken.

Det lille domaine ejer 5,3 hektar vinmarker i Sampigny-lès-Marange i et sydlige Côte de Beaune. Ægteparret ejer to parceller plantet med Bourgogne Aligoté (‘Mitancherie’ og ‘En Gerlieus’), to parceller i Hautes Côtes de Beaune Blanc (begge i det lille climat ‘Les Côtés’) og to vinmarker der er klassificeret Hautes-Côtes de Beaune Rouge (‘Les Côtés’ og ‘Les Paizets’)

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine de Cassiopée i sortimentet: