Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Def Red

Rhône, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Garagevin af Pegaus kældermester

Andreas Lenzenwöger er manden bag Def Red eller mere rettere sagt Difinitely Red. Vinen laver han som et sideprojekt ved siden af sit daglige virke som kældermester på det berømte Domaine du Pegau.

Fra sommelier til kældermester og winemaker

Andreas startede sin vinmæssige karriere på gulvet, som sommelier på ”Le Canard” i Hamburg, men hans iver for at lære mere førte ham til en praktikplads hos Weingut Sattlerhof i Südsteiermark i Østrig hos Willi Sattler. Da han forlod Sattlerhof havde han arbejdet sig til en position som kældermester og næste skridt var i Châteauneuf-du-Pape hos Domaine du Pegau, hvor har har været siden 2005.

Druer af Pegau og fade fra Guigal

I 2016 blev han tilbudt et par hundrede kilo druer af Pegau og det blev startskuddet til hans egen produktion på et enkelt fad vin, der sidenhen er blevet til flere og flere fade.

Hele produktionen foregår ved håndkraft (og fodkraft) under åben himmel i gamle fade fra Guigal. Druerne presses på gammeldags maner med fødderne, remontage sker med håndkraft. Først når vinen skal tappes kommer den gennem et elektrisk tappeanlæg og herefter etiketteres og forsegles vinen i voks med håndkraft.

I 2020 har Andreas 6 fade stående i ”garagen”. Druerne kommer primært fra gamle vinstokke nær Châteauneuf-du-Pape, hvor han driver et guest house med sin kone. Andreas vine er klassificeret som Vin de France, da han stadig er mere fokuseret på kvaliteten, fremfor ophavet, af druerne.

Stilen

Def Red er meget lig Chateau Rayas, der er en anden legende i Châteauneuf-du-Pape og ligger klart i den mere elegante ende og nærmest burgundisk i stilen.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Def Red i sortimentet: