Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Champagne Tellier

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Champagne Tellier

Champagne Tellier ligger i Moussy nær Epernay i hjertet i Champagne-regionen. Det lille domæne strækker sig over 9 hektar fordelt på 17 mindre jordstykker (plots).

Champagne Tellier er et forholdsvist nyt champagnehus, grundlagt i 2016 af Quentin Tellier i samarbejde med faderen Christophe. Men dermed ikke sagt, at det er nyt for familien at dyrke vin og der er da også blevet produceret champagne af druerne siden 1792.  

Le Domaine des Conardins - år 1222

Champagne Telliers vinmarker og jorde ligger nemlig på det, der engang var Le Domaine des Conardins, hvis historie går helt tilbage til 1222. Pierre-Louis de Failly, Comte de Champagne og domænets sidste herremand, som gik bort i 1792, producerede allerede dengang mousserende vine fra slottets vinmarker.

Men, som skæbnen var for mange af de franske adelige slotte, så blev også dette slot solgt i forbindelse med Den Franske Revolution og endte med at blive brændt ned til grunden.

Domænets jorde skiftede efterfølgende ejere flere gange før det i 1936 kom i hænderne på Raymond Renaud. Han lavede en gennemgribende modernisering af vinproduktionsfaciliteterne og opkøbte flere vinmarker.

Siden 1980 har Christophe arbejdet på domænet og har givet arven videre til sine sønner. I dag er det så Quentin og Alexandré der driver champagnehuset fremad.

Traditioner og modirnetet - hånd i hånd

Quentin har et meget moderne syn på driften og udtrykker at de ser med stor respekt på arv og traditioner, men er ikke bange for at eksperimentere med nye teknikker og metoder. Han undgår så vidt muligt at påvirker jorden og ønsker at lade vinmarkerne passer sig selv. Siden han overtog i 2016, har domænet været “HVE”-certificeret (HEV = High Environmental Value) I 2020 påbegyndte de den årelange proces mod økologisk certificering, som de forventer at have på plads i 2023. Produktionen foregår i moderne udstyr, druerne presses og gæres plot for plot og champagnernes 1. gæring sker i egetræsfade inden den, som minimum, 4 år lange lagring i flasken.

Wine Advocate er begejstret

Champagne Tellier producere kun omkring 30.000 flasker om året (2022) og deres mål er på sigt at komme op på at producere 60.000 flasker årligt maks. De laver en rækker forskellige champagner, både blends og fra enkeltparceller, men også et par Coteaux Champenois, altså stille vine.

I efteråret 2021 anmeldte William Kelley fra Wine Advocate for første gang champagnerne fra Tellier med begejstring og udtaler at det er et vinhus han ser frem til at besøge og følge fremover

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Champagne Tellier i sortimentet: