Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Champagne Fleur de Miraval

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Et samlerobjekt…

Fleur de Miraval er en nykommer der ikke er lavet med henblik på at skulle være en ”hverdags-champagne.” Den er en kulmination af 5 års hemmeligt arbejde inden den endelige first release ER1 udkom i oktober 2020.

Pitt, Peters og Perrin

Logoet på flasken tager sig ud som ”PPP” og det er ingen tilfældighed, da tre navne især klinger ved denne nye champagne; Pitt, Peters og Perrin. den første er skuespiller, vinentusiast, primus motor for projektet og medejer af Provence huset Château de Miraval, den anden er Rudolphe Peters, der ejer champagnehuset Pierre Peters i Le Mesnil-sur-Oger, der har lavet eksklusive Blanc de Blancs Grand Cru champagner i 6 generationer og den tredje er Perrin, der ejer det berømte Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape og er medejere af Château de Miraval.

Resultatet af lange venskaber

Peters og Perrin har kendt og beundret hinandens vinen i årevis, så der var ikke langt fra tanke til handling da man ønskede at producere en rosé-champagne med moden karakter. Inspirationen kommer fra legenden fortæller at hertuginde Fleur de Miraval kun drak rosé champagne, fordi har var født i Provence og hun var specielt glad for de ristede hasselnødsnoter der kommer fra moden Chardonnay sammen med de frugtige toner fra ung Pinot Noir

Fra gamle vinstokke

I champagne laver man sine roséer på flere måder, enten ved at tilsætte en lille smule rødvin i blendet eller ved at lade drueskindet ligger lidt længere (maceration) med mosten inden det adskilles, hvilket kaldes saignee. Det er denne sidste metode som Fleur de Miraval er lavet efter. 75% Chardonnay fra gamle vinstokke og 25% Pinot Noir fra unge vinstokke. Vinen lagres i mørke kældre, i lakerede flasker, der holder al UV-bestråling ude, med fint bundfald i tre år.

”Kun” 20.000 flasker er lavet i første oplæg og flaskerne er nummereret og i logoet kan man se et præget ”1” tal som giver udtryk for at det er første udgave af dette nye unikum.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Champagne Fleur de Miraval i sortimentet: