Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château Saint-Maur

Côtes de Provence, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Château Saint-Maur ligger forputtet imellem de smukke skråninger prydet af vinmarker i det sydøstlige Frankrig for foden af Massif des Maures, vest for Saint-Tropez, Provence. Slottet er opført i slutningen af 1800-tallet og har arvet sit navn fra det kloster, der tidligere lå samme sted.

Château Saint-Maur har siden 1955 været klassificeret ”Cru Classé”, en kvalitetsbetegnelse, der gives ud fra en evaluering af ejendommens historie, produktion, kvaliteten af deres vinmarker og deres omdømme. ”Cru Classé” er kun tildelt til omkring 20 ejendomme i Provence, inden den nuværende appellation, Côtes de Provence, blev dannet.

Zannier

Efter at have drevet Quinta do Pessegueiro i Douro, Portugal siden 1980’erne, forelskede Roger Zannier sig i Château Saint-Maur i Provence. Men det var ikke den smukke, historiske ejendom der trak i ham, men kvaliteten af terroiret. I 2011 købte han slottet med intention om at producere vine i absolut topkvalitet, der udtrykte terroiret.

Zanniers svigersøn, Marc Montrose fik ansvaret for at overtage slottet og i 2015 blev Patrick Galliano ansat som Operatng Diector. Han skulle hæve kvaliteten til endnu højere niveau og for at realisere, ansatte han ønologen fra den berømte Provence hus Domaines Ott, Amélie Rimbaud som kældermester i 2017. Deres samarbejde har stadfæstet Château Saint-Maur på verdensscenen!

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château Saint-Maur i sortimentet: