Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château Latour

Bordeaux, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Château Latour har spillet en vigtig rolle i Paulliac’ og Bordeaux’ vinhistorie og ry.  Slottet kan spores tilbage til 1331, hvor Gaucelme de Castillon får tilladelse til at bygge et forstærket tårn i Maubert sogn og sidenhen i 1378 nævnes samme tårn i en kronik om hundredeårskrigen, hvor ”Tour de Saint Maubert” var en fæstning ved indløbet i Gironde-floden.

I 1600-tallet var ikke al jorden beplantet med vinmarker, men alligevel var produktionen over forventning. Dengang var der ikke optimal lagringsmuligheder og vinen skulle drikkes i løbet af de første år.

Gennem succesfulde ægteskaber endte Château Latour i hænderne på Alexandre de Ségur, hvis familie over en forholdsvis kort årrække anskaffede sig et betragteligt antal slotte og jordlodder i Médoc, bl.a. Château Lafite og plots fra Mouton og Calon. Med ankomsten af denne familie formede sig også den unikke vinhistorie for Château Latour og Bordeaux. Helt frem til midten af 1900-tallet var der Ségur-familien der ledte slottet, der uden tøven og grundet den høje salgspris i 1800-tallet, blev udnævnt som en af de få, til at være en 1. cru af 1855 klassifikationen.

Siden 1993 har Château Latour været ejet af Francois Pinault som har indledt renovering, modernisering og den økologiske fremdrift for slottet.

I markerne har man gjort et opgør med tvivlsomme sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. Således kom hestene tilbage i 2008 og i dag er der hele 8 heste til at hjælpe med pløjningen og den naturlige gødning. I 2015 blev alle parceller for første gang kultiveret økologisk og på toppen af det var 40% tillige under biodynamisk regime, og siden har man ikke set sig tilbage. Således var man i forbindelse med 2019 høsten klar til at lade de autoriserede auditører gå i gang med papirarbejdet frem mod et formelt økologisk certifikat. 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château Latour i sortimentet: