Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Château Cos d'Estournel

Bordeaux, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Château Cos d'Estournel er det første slot man møder, når man kommer sydfra og kører ind i appellation Saint-Estèphe. I de gode årgange kan Cos nemt tage konkurrencen op med den sydlige nabo 1. Cru Classé slottet Château Lafite-Rothschild i Pauillac. Jordbunden her er en myriade af terroirs og det blev allerede opdaget af grundlæggeren i begyndelsen af 1800-tallet.

Slottets historie starter i 1811 da Louis-Gaspard d’Estournel opkalder slottet efter sig selv. Indenfor få år var slottet blevet berømt og anerkendt blandt andet af kongelige over hele verden. d’Estournel foretrak at tappe, etikettere og sælge sine egne vine, i modsætning til at sælge gennem en negociant. Han solgte en stor del af produktionen til Indien, hvis arkitektur også inspirerede d’Estournel i slottets udformning.

Slottet skiftede sidenhen hænder et par gange før det i 1917 blev solgt til Fernand Ginestet, hvis familie ejede slottet i 3 generationer og blev det første slot til at udbrede sine vine i Kina. I 1998 solgte Bruno Prats, Fernands barnebarn, slottet til Taillan Group, som få år efter solgte det til velhaveren Michel Rybier, som havde tjent sin formue indenfor fødevareindustrien. Michel ønskede at holde Prats-familiens indflydelse på slottet og han ansatte Jean-Guillaume til at varetage driften på Cos d'Estournel. Michel investerede en formue i slottet og Jean-Guillaume sørgede for at tingene gik fra godt til bedre ved at designe helt moderne faciliteter til vinifikation og samtidig blev slottet renoveret. I 2012 stoppe Jean-Guillaume for at arbejde for giganten LVMH. I 2018, efter 6 år med Aymeric de Gironde ved roret, indtog Michel Rybier selv ledelsen af slottet.

Kældrene fik endnu en gang en gennemgang og er nu ”one of a kind” i Bordeaux, da hele vinifikations processen foregår udelukkende ved hjælp af tyngdekraft uden nogen brug af pumper eller lignende. Det er for at sikre så blid håndtering som muligt, hvilket sikre den reneste frugt i slottets vine. Kældrene er et af de allerflotteste showrooms på noget slot i Bordeaux. Fra en glasbro, der strækker sig tværs over fadkælderen, er der adgang til den gamle flaskekælder, hvor tusindevis af gamle flasker hviler i de mest smukke omgivelser man overhovedet kan forestille sig.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Château Cos d'Estournel i sortimentet: