Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bruno Rocca

Piemonte, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Barbaresco, Piemonte

Barbaresco har igennem mere end et århundrede stået i skyggen af nabovinene fra Barolo. Indtil 1894 blev de fleste Nebbiolodruer fra Barbaresco endda blandet med druer fra Barolo og solgt under et som Barolo.

I dag er ingen vist i tvivl om, at Barbaresco ikke bare stolt kan stå alene, men ofte overgå de stadig mere kendte Baroloer. Da der produceres mere end dobbelt så meget Barolo som Barbaresco, er der måske stadig et gran af sandhed i, at Barolo er kongen af Piemonte og Barbaresco er dronningen.

 

Bruno Rocca

 

Rocca-familien har dyrket druer i Barbaresco siden 1864, der blev solgt sammen med andet fra familiens gård. Men i 1950’erne tog Francesco Rocca en modig beslutning om at købe et stykke af områdets nok mest berømte mark ”Rabajá” og dermed rykke familien til det sydlige Barbaresco. Det blev startskuddet til at fokusere helt og holdet på at dyrke vin.

 

I en årrække blev druerne solgt til Produttori del Barbaresco, men i 1978 blev det, med hårdt arbejde og beslutsomhed, muligt at producere den første årgang vin under eget navn. Francesco Bruno gik mod strømmen og valgte at gå efter at producere små mængder, med distinkt karakter af terroiret, fremfor kvantitet.

 

Ambitionerne betalte sig og i 1990’erne blev vinene fra Bruno Rocca i den grad anerkendt verden over. Den internationale bevågenhed gav økonomisk mulighed for at udvide over grænsen fra Barbaresco til andre fantastiske områder i Piemonte.

 

Bruno har inddraget sine børn, Luisa og Francesco i familiefirmaet og deres opgave bliver at forny skæbnen for vinhuset med deres store respekt for deres ophav og naturens rytme.

 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bruno Rocca i sortimentet: