Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bruno Rocca

Piemonte, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Barbaresco, Piemonte

Barbaresco har igennem mere end et århundrede stået i skyggen af nabovinene fra Barolo. Indtil 1894 blev de fleste Nebbiolodruer fra Barbaresco endda blandet med druer fra Barolo og solgt under et som Barolo.

I dag er ingen vist i tvivl om, at Barbaresco ikke bare stolt kan stå alene, men ofte overgå de stadig mere kendte Baroloer. Da der produceres mere end dobbelt så meget Barolo som Barbaresco, er der måske stadig et gran af sandhed i, at Barolo er kongen af Piemonte og Barbaresco er dronningen.

 

Bruno Rocca

I 1978 overtog Bruno Rocca familiegården i Barbaresco. På det tidspunkt blev alle druer solgt til det store lokale cooperativ Produttori del Barbaresco. Rocca familiens markbesiddelser talte/ tæller en del af den berømte Rabajàmark, og Brunos ambitioner rakte videre end ”bare” af være drueavler, han ville selv producere. I den mellemliggende periode har Bruno Rocca ikke bare manifesteret sig som en af byens bedre producenter. Han har samtidig øget vingårdens samlede markareal til nu at omfatte 7,5 ha, hvilket svarer til en samlet årlig produktion på ca. 40.000 flasker. I dag tæller porteføljen ikke kun Nebbiolovine fra Barbaresco, men også Dolcetto og Barbera fra Alba.

 

Modernist

Bruno Rocca tilhører den fraktion af Piemonte producenterne, der under et går under fællesnævneren modernisterne. Denne efterhånden lidt flossede floskel dækker over en meget bred og nuanceret tilgang til vinproduktion og den bagvedliggende vinfilosofi.

Meget forenklet kan modernist/traditionalist begreberne forklares ved, at modernisterne bl.a. anvender små 225 l. franske barriques, hvorimod mange traditionalister lagrer på de oprindelige store botti-fade (op til 10.000 l. brugte træfade af slovensk eg). Både arbejdet i marken og i gæringskælderen gribes dog meget forskelligt an, hvad enten man tilhører den ene eller anden ”religion”. Det vil være ikke så lidt af en hårdnakket påstand at stille sig til dommer over, hvem der har ret, men Bruno Rocca angriber produktionen ud fra modernisternes tankegang.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bruno Rocca i sortimentet: