Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Bodegas Luzón

Murcia, Spanien

Se sortiment og vinbeskrivelser

DO Jumillas historiske vinhus

Bodegas Luzón er en af de væsentligste vinproducenter i DO Jumilla, der ligger i det sydøstlige Spanien. Det historiske vineri kan spore sine rødder tilbage til 1800-tallet med kaptajn for den kongelige spanske hær Don José de Molina. Han var udstationeret i Phillippinerne, der var spansk koloni dengang, men besluttede sig for at vende hjem til Jumilla og her opkaldte han sine jorde og sin ejendom ’Finca Luzón’, efter den øgruppe i phillippinerne, hvor han havde tilbragt så meget tid.

Vineriet grundlagde Don José de Molina til sin datter Ana Josefa de Molina og helt frem til 1980 var det altid en kvinde der overtog driften fra sin forgænger.

Grupo Fuertes

Gennem 1900-tallet er Bodegas Luzón vokset og moderniseret løbende og i 2005 købte Grupo Fuertes aktiemajoriteten og gennemførte omfattende omstrukturering og modernisering således at Bodegas Luzón i dag er helt up-to-date.

Vinmarkerne

Man kan altid spore kvalitet hos en vinproducent, når de bedyrer at produktionen af en god vin ikke starter i kælderen, men i vinmarken.

Bodegas Luzón får sine druer fra intet mindre end 1200 hektar vinmarker, som alle dyrker og passes af vinbønder. De fleste vinstokke er af Monastrell-druer, der er den typiske sort i Jumilla, men der findes ogs både Garnacha Tintorera, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot, hvad angår de blå druesorter, mens de grønne er Macabeo (Viura) og Chardonnay.

Vinmagasinernes anerkendelse

Bodegas Luzón er ingen fremmede for store vinmagasiner og har opnået stor anerkendelse som Best Buys for deres Monastrell-vine hos fx WineEnthusiast, The Drink Business og også WineSpectator har haft Luzón Colección Crianza på deres TOP-100-liste over Best Wines valued for price/quality.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Bodegas Luzón i sortimentet: