Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Henri Richard

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Domaine Henri Richard, beliggende i hjertet af Gevrey Chambertin, er et 4. generations familieejet lille domæne med fokus på biodynamisk/økologisk drift af vingårdens parceller (økologisk certificeret i 2005).

Etableret i 1938

Domaine Henri Richard er etableret i 1938, hvor Jean Richard købte sine første parceller Mazoyères-Chambertin og Charmes-Chambertin for herefter at navngive vingården Henri Richard (opkaldt efter sønnen). Henri tiltrådte i 1939 som ønolog efterfulgt af sine døtre Margaret og Magali samt sønnen Jean Bastien. I 1992 ansatte Margaret og Henri ønologen Patrick Maroiller, der fra 2000 påbegyndte konverteringen til økologisk drift med certificering fra 2005!

I dag er Domaine Henri Richard i sikre hænder hos 4. generation Richard og Sarah Bastien med Richard som ønolog og Sarah ansvarlig for salg af vingårdens vine.

Markbesiddelser

Domaine Henri Richard ejer selv alle parceller, herunder: Corvée de l’Eglise i Morey-Saint-Denis, her laves Bourgogne Aligoté og Coteaux Bourguignons. Fra en parcel i Marsannay-la-Côte laves Marsannay “En Larry”, mens Gevrey Chambertin “Aux Corvées” laves på druer fra en ca. 40 år gammel parcel. Grand Cruerne tæller Charmes Chambertin (0,80 ha.) og Mazoyères-Chambertin (o,31 ha.) Økologisk & biodynamisk drift I 1996 stoppede Sarah Bastien al brug af pesticider, herbicider, insekticider samt kemisk svampebekæmpelse. Kort sagt blev alle syntetiske ikke-økologiske bekæmpelsesmidler bandlyst! Med hjælp fra domænets nyansatte ønolog Patrick Maroiller blev det første spadestik til den økologisk certificering foretaget. Domaine Henri Richard har siden øko-certificeringen i 2005 arbejdet målrettet mod biodynamisk drift i vinmarken herunder udførelsen af specifikke opgaver i vinkælder som -mark på frugt, rod bladdage jf. månens kalender.

 Vinifikation

Domaine Henri Richard er anerkendt for at lave komplekse, friske, frugtige vine med god balance og et stort lagringspotentiale. Vinene vinificeres traditionelt med maceration og (naturlig) gæring på åbne 4000 liters betonkar efterfulgt af 12 til 18 måneders lagring på 228 liters Bourgognefade. Vinene flyttes mellem kar og fade udelukkende via tyngdkraften, vinene klares og stabiliseres naturligt uden filtrering.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Henri Richard i sortimentet: