Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2017 Premier Vin, Son Mayol, Mallorca #

Fyldig, koncentreret og kødfyld med runde tanniner og noter af modne frugter, ribs, skovbær, urter, chokolade og vanilje.

Varenr.: 317831
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Mallorca
Land:
Spanien
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Mørkt kød, Braisseret, Kalv , BBQ / Grill
Druer:
50 % Cabernet Sauvignon og 50% Merlot
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Lagret 12 måneder i nye og brugte egetræsfade.
Vinhus:
Bodegas Son Mayol

På Mallorca er jordbunden på øen er præget af kalk, ler og sand, klimaet er maritimt og der er ikke store udsving i temperaturen. Der kommer flere og flere vinerier på øen, der har 2 regioner med den spanske D.O. status (Denominación de Origen). Binissalem i centrum og Pla i Llevent i øst.

På Son Mayol, der er grundlagt af investorer i 2001, arbejdede nu afdøde Patrick Leon, ønolog og tidligere teknisk direktør på Mouton Rothschild. Han havde siden 00'erne arbejdet på at producere Mallorcas bedste vine. San Mayol kom til da en gruppe investorer, med et brændende ønske om at etablere såvel vingård som kvæghold, i 2001 så Mallorcas særlige muligheder og potentiale for økologisk orienteret vindyrkning og vinproduktion. Gennem de næste fem år afsøgte man de mest velegnede beliggenheder på Mallorca indtil muligheden bød sig og valget endeligt faldt på Grand Villa Son Mayol i regionen Puigpunyent - en ejendom fra 1600-tallet beliggende på den østlige side af Tramuntana-bjergene lidt nord for Palma. Vinbruget omfatter 20 ha. spredt over 35 forskellige plots, men i 2016 blev der høstet fra kun 8 ha. og i 2017 blev høstet fra 10 ha. Marie Barbé er Wine Estate Manager, ønolog og kældermester. Hun havde i den første tid af Son Mayols historie et tæt samarbejde med Patrick Leon, der havde været teknisk direktør på Mouton Rothchild i 20 år og været ledende konsulent hos bl.a. Opus One, Almaviva, Pascal Jolivet og mange flere.

Vinene laves med Bordeaux som forbilledet og kun de bedste druer bruges, resten bliver solgt videre. Druerne kommer fra 30 forskellige plots med vidt forskellige microterroirs. Etikketten på Grand Vin er laves hvert år af en lokal kunstner.