Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2018 Barolo, Scavino, Piemonte

Kompleks, kraftfuld og elegant med faste fine tanniner og noter af skovbær, kirsebær, underskov, læder, cigarkasse og tørrede urter.

Varenr.: 319318
Flaskestørrelse:
150,00 cl
Områdenavn:
Piemonte
Land:
Italien
Vintype:
Rødvin
Anbefales til:
Hårvildt, Mørkt kød, Braisseret
Druer:
100% Nebbiolo
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Druer fra hver plot vinificeres seperat og lagres i naturlige, ikke-ristede fade (10 mdr i små fade og så 12 mdr. på størrere). Vinen samles herefter og lagres 12 mdr. i stål tanke og sidst 10 mdr. i flasken.
Underområde:
Barolo

Piemonte ligger i det nordvestlige Italien og er et område med forholdsvis stor variation i dets vine på grund af mikroklimaer. Denne nordlige og meget disede egn er mest kendt for sin produktion af de forførende rødvine fra Barolo og Barbaresco. Det er også i Piemonte der produceres de berømte og berygtede søde vine fra Asti og en lille men kvalitativ produktion af hvide vine.

Scavino begyndte at dyrke druer i Barolobyen Castiglione Falletto i 1921. I begyndelsen solgte man hele høsten til de store vinkøbmænd. I 1955 ville familien Scavino det dog anderledes. I 1964 var man på markedet med Scavino-navnet på Barolo etiketten. I dag drives firmaet af Enrico Scavino, der i høj grad har medansvaret for, at Barolovine er blandt de mest efterspurgte i verden. Ved sin side assisteres Enrico af sine to døtre. Paolo Scavino er modernist og faktisk har Enricos banebrydende og moderne vinifikationsprincipper været medvirkende årsag til, at man fører debatten om at være traditionalist eller modernist. Siden 1980’erne har man således anvendt en tilgang til vinproduktion, der brød med de traditionelle principper. State-of-the-art teknologi er anvendt i vinifikationsprocessen og også små egetræsfade (barriques) fandt vej til kældrene.

Denne vin er helt særlig for Scavino, da den repræsentere vinhusets historie og tradition for at samle deres vine.Druerne hentes fra 3 mikroklimaer i Barolo. Fra Vignolo- marken, hvis vinstokke blev plantet i 1960 og fra vinmarkerne Vignane og Via Nuova, hvor stokkene på den sidste er plantet helt tilbage i 1940, og ejes i øvrigt af President Luigi Einaudi.