Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2022 Pet Nat Oh When the Saints, Weingut Heinrich, Østrig

Delikate og forførende fine bobler med sprød syre komplimenteret af de rige, cremet gær-agtige noter sammen med frugttoner a la kvæde og pære.

Varenr.: 605651
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Burgenland
Land:
Østrig
Vintype:
Mousserende
Druer:
Sankt Laurent
Økologisk:
Ja
Vinifikation:
Lavet efter métode ancestral. Spontan gæring 3 uger i ståltank inden vinen aftappes til mild 2. gæring i flasken. 7,9 g. restsukker/l.
Underområde:
Neusiedlersee

Vinområdet Burgenland ligger rundt om søen Neusiedlersee på grænsen til Ungarn. I 2005 påbegyndte man inddelingen af DACer (Districtus Austriae Controllatus) i Burgenland. Først kom Mittelburgenland, så Leithaberg, Eisenberg, og i 2012 Neusiedlersee og Rosalia. De mest typiske druer der bruges her er Blaufränkisch, Zweigelt og Sankt Laurent til de røde vine, mens Weissburgunder, Chardonnay og Grüner Veltliner står for de tørre hvide vine. Klimaet her er præget af den forholdsvis høje luftfugtighed som nærheden til søen giver, hvilket også giver gode betingelser for Botrytis Cinerea (Ædel råd), hvilket er en af byggestenene til de fine dessertvine.

Weingut Heinrich er anerkendt som en af Østrigs førende producenter af vegansk vin og har været en pioner inden for både biodynamisk og økologisk vinproduktion. Vingården, som ligger i hjertet af Neusiedlersee – en underregion til Burgenland – blev etableret af Gernot og Heike Heinrich i 1990. Fra det oprindelige 1 hektar vinmark har de udvidet til 90 hektar i dag. Under ledelse af Gernot Heinrich producerer Weingut Heinrich elegante, rige og smukt sammensatte vine. Dette sker med fokus på områdets klassiske druesorter som Zweigelt, St. Laurent og Blaufränkisch. I 2006 foretog Weingut Heinrich en fuldstændig omstilling til biodynamiske produktionsmetoder og har siden været blandt de mest innovative producenter i Østrig. Deres vinmarker er placeret på nogle af de bedste lokationer ved Heideboden, Parndorfer Platte og Leithaberg, hvilket understøtter deres engagement i miljøvenlig og bæredygtig vinproduktion.

Heinrichs Pet Nat er demeter certificeret, lavet på druer fra "Rosenberg", en østvendt skråning på Leithaberg, hvor jordbunden er domineret af schist. Pet Nat er en forkortelse for Pétillant Naturel, og hvad er så det? - Før Champagnens tid blev der også lavet vin med bobler og de var lavet efter den metode der hedder "métode ancestrale". Når mosten gærer, undlader man at lade hele sukkerindholdet gærer ud under 1 gæring. Vinen aftappes og 2. gæring sker i flasken af det resterende sukker der endnu ikke er udgæret. Der tilsættes ikke dosage i vinen, som fx. i Champagne.