Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

2018 Rully Les Villeranges, Faiveley

Blød og rund med en dejlig mundfuldhed og noter af modne gule frugter såsom abrikos og fersken, en mundvandsdrivende fornemmelse af flint og mineraler fra kalksten og afsluttende hints af egetræslagringen.

Varenr.: 472271
Flaskestørrelse:
75,00 cl
Områdenavn:
Bourgogne
Land:
Frankrig
Vintype:
Hvidvin
Anbefales til:
Fisk , Grønt , Sushi, Lyst kød
Druer:
100% Chardonnay
Økologisk:
Nej
Vinifikation:
Vinificeres på egetræsfade (10% nye). Lagres 16 måneder i egetræs vats.
Vinhus:
Underområde:
Chalonnaise

Bourgogne har været "vinland" siden det 2. århundrede og strækker sig fra Chablis i nord til Beaujolais i syd. Sydøst for Chablis ligger Côte d'Or, der er opdelt i to dele: Côte de Nuits og Côte de Beaune og går man længere syd finder man Côte Chalonnais, Mâconnais og sidst Beaujolais.

Faiveley kan pryde sig af at have 12 ha. Grand Cru marker og 27 ha. Premier Cru marker i Côte de Nuits og Beaune, der bl.a. fordeler sig i prestigiøse områder som Gevrey-Chambertin, Clos-de-Vougeot, Pommard, Volnay, Puligny-Montrachet og Corton-Charlemagne. De laver vin fra 1200 climats, hvilket betyder at volumen på flere særligt udsøgte vine er meget begrænset. I Côte Chalonnaise råder Faiveley over 72 ha. og er deres vine er et referencepunkt. Erwan Faiveley er 7. generation i Faiveley, der blev grundlagt i 1825. Lige fra begyndelsen har familien bestræbt sig på at opkøbe nogle af de bedste vinmarker i de bedste landsbyer. I dag er de således den største vinmarksejer i Bourgogne. Faiveley laver både vin fra egne druer og marker, men de har også livslange samarbejder med flere vindyrkere og vinene produceret fra de opkøbte druer, sælges under navnet Joseph Faiveley.

Rully er et af de bedst kendte områder i Côte Chalonnaise. Vinene her er et virkelig godt køb. Faiveley ejer ca. 5,3 ha her med vinstokke der er plantet mellem 1987 og 2013.