Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Weingut Wieninger

Wien, Østrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Winemaker Fritz Wieninger regnes i dag blandt Wiens absolutte topproducenter. “Manden fra Wien” som Wieninger faktisk betyder, overtog i 1980’erne vingården fra sine forældre og har siden ført familievingården og ikke mindst vinområdets renommé helt til tops.

Kvalitet, kvalitet, kvalitet

Med ”vin i blodet” havde Fritz allerede som 20-årig stor erfaring, ikke alene fra familiens vingård men også fra udlandet. Her havde han opsnappet nye teknologier og andre stilmæssige retninger end dem man brugte hjemme i Østrig. Det var på det tidspunkt i hans tidlige karriere, at det for alvor gik op for ham at vejen til succes gik gennem kvalitetsoptimering.

Gemischter Satz og Erste Lagen

I dag med mere end 30 års erfaring, så er det stadig kvalitetsprincippet der guider ham og han anses som værende en sand pioner der handler på sine visioner. For eksempel var han den store drivkraft bag genoplivningen at Gemischter Satz, som er en vin lavet af et såkaldt "field blend", hvor man vinificerer de respektive druesorter der vokser på en given vinmark til én unik vin.

Ligeledes er han også medlem af Viennese Traditional Wine Estates association, som har til opgave at klassificere Erste Lagen vinmarker i Wien, hvilket er den højeste anerkendelse af en vinmark i området.

Biodynamikken

Weingut Wieninger råder over 45 ha vinmarker langs Donau, herunder druer fra de to fantastiske marker Bisamberg og Nussberg. I tråd med hans kvalitetsoverbevisninger er bæredygtighed og respekt for den levende jord og landet også en selvfølge. Alle hans vinmarker og vine biodynamisk dyrket og produceret og Weingut Wieninger er medlem af ”respekt-BIODYN”, hvilket er en samling af mere end 20 vinerier fra Østrig, Tyskland, Italien og Ungarn, hvis mål er at producere den absolut højeste kvalitet ved hjælp af biodynamiske metoder.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Wieninger i sortimentet: