Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Weingut Knipser

Pfalz, Tyskland

Se sortiment og vinbeskrivelser

Startede som en sidebeskæftigelse

Vinhuset Knipser har siden 1850 drevet familievinbrug i det nordlige Pfalz mellem Grünstadt og Bad Dürkheim. I mange år blev vinhøsten drevet som en sidebeskæftigelse til det øvrige land-og jordbrug. 1948 var året hvor Weingut Knipser var blandt landets første vinproducenter, der begyndte at flaskeaftappe vinene. Man begyndte ligeledes i samme forbindelse at markedsføre samt sælge vinene direkte til det private marked såvel som til restaurationsbranchen. Da man nåede til 1970 var omfanget af produktion og salg af vine blevet så omfattende og succesfuldt, at Knipser valgte udelukkende at satse på vinproduktion. Derfor blev hele produktionen omlagt og alle marker beplantet med vinstokke.

 

Nye metoder

De nuværende Knipsere (Volker og Werner) begyndte i 1980’erne at satse på lagring af vinene i små barriques. Samtidig begyndte man at lægge mere vægt på dyrkning af de røde druesorter, som derfor blev beplantet med lokale såvel som internationale sorter (St. Laurent, Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz). Sidenhen er det gået stærkt for familien Knipser. I 1993 blev de indlemmet i VDP (Verband der deutschen Prädikatweingüter), i 1996 blev de årets vinproducent i det tyske vintidsskrift ”Der Feinschmecker” og adskillige gange siden har Knipsers røde vine været kåret til Tysklands bedste.

 

Vinmarkerne

I 2003 har Knipser 22 hektarer beplantet med druer. Det svarer til en samlet produktion pr. år på bare 120.000 flasker. Druerne er beplantet på de bedste vinmarker, Laumersheimer Kapellenberg, -Mandelberg og -Kirschgarten, Grosskarlbacher Burgweg samt Dirmsteiner Mandelpfad. De røde druer er: Spätburgunder, St. Laurent, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Dornfelder, Portugieser, Syrah, Lemberger. De hvide er: Riesling, Chardonnay, Grauburgunder, Weißburgunder, Gelber Orleans, Sauvignon Blanc, Sylvaner, Gewürztraminer, Muskateller.

 

Knipsers vine er omgæret med så stor respekt, at de er foretrukne af flere af Tysklands notabiliteter. Således insisterede Präsident Rauch under sit seneste besøg i Danmark på, at få serveret vine fra Knipser. Dette blev i øvrigt starten på vor samhandel med Weingut Knipser.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Weingut Knipser i sortimentet: