Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Vincent Girardin

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Vincent Girardin

Maison Vincent Girardin laver vin fra prestigiøse appellationer i 9 byer i Côte de Beaune ; Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay og Pommard.

Født med passion for vin

Vincent Girardin blev født ind i en familie, der havde lavet vin på Santenay-egnen siden det 17. århundrede. Allerede som 19-årig, i 1980, besluttede han sig for at producere sine egne vine fra de 3 hektar vinmarker, som han havde arvet fra sine forældre. Der gik da heller ikke længe inden at hans vine blev anerkendt af kendere verden over, hvilket betød en mulighed for at ekspanderer yderligere. Blandt andre købte han de berømte vinmarker af Bourgogne legenden Henri Clerc, og dermed råder Maison Vincent Girardin nu over nogle af de mest eksklusive parceller i Puligny Montrachet.

Bæredygtig vindyrkning

For at kunne efterkomme den voksende forespørgsel for hans vine udviklede han en, for tiden, ny metode for at øge produktionen: han købte druerne fra producenter, der delte hans filosofi og høje standard.

Gennem årene har hans nysgerrighed ledt til, at han prøvede samtlige produktionsmetoder for at finde ud af, hvad der passede bedst til hans terroir. Men først i begyndelsen af 00’erne, da Eric Germain, der også er af en vinfamilie (han bror ejer Domaine Henri Germain) startede som winemaker, skete der vedvarende ændringer. Fra 2007 – 2010 eksperimenterede de med biodynamikken, hvilket ledte til principperne om at ikke sprøjte og kun bruge lokal og naturlig kompost, at plove dybt, at lade vinstokkene vokse sig høje og at høste manuelt. De besluttede sammen at koncentrere sig om at udtrykke Bourgogne store terroir gennem en ren og upåvirket vinstil, som sidenhen blev anerkendt og brugt af alle winemakers i regionen.

Ny ejer siden 2012

I 2012 solgte Vincent Girardin sin virksomhed til sin partner gennem mange år Mr. Nié, som ønskede at fortsætte med det lille team af 9 personer som havde været loyal for Maison Girardin i adskillige år.

 

Lovprisende ord fra William Kelley, WineAdvocate

Gammelt omdømme kan være svært at gøre op med, men i forbindelse med smagningen af 2018 årgangen delte Kelley sin entusiasme for stilen hos Vincent Girardin, formodentligt i et forsøg på at gøre opmærksom på at Girardin ikke længere laver fadpræget komercielle vine, men ranke fokuserede vine.

” Times passes, personnel move on, and approaches evolve; but stereotypes persist. So all I can do is repeat that the wines produced under the Vincent Girardin label today are superb and that I'm happy to have some in my own cellar.” William Kelley, WineAdvocate

For at opnå den bedste kvalitet og det reneste udtryk af terroiret, vinificeres vinen så naturligt som muligt og med mindst mulig indvirkning. Gennem årene er brugen af ny eg faldet meget.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Vincent Girardin i sortimentet: