Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Vincent Carême

Loire, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Det økologiske Domaine Vincent Carême ligger i Vouvray, og regnes for at være blandt de bedste i området. Vincent kommer fra en familie med dybe rødder i Vouvrays vinmarker, og allerede som 14-årig producerede han sin første vin under sin bedstefars opsyn.


Efter sine studier i ønologi fokuserede han på at få praktisk erfaring; først en høst i Sancerre, derefter Champagne, så Muscadet og Anjou. Han arbejdede tilmed 4 år i Sydafrika for at lære, hvordan Chenin Blanc opfører sig på de breddegrader. Det var også i Sydafrika han mødte sin kone Tania.
Efter en årrække i udlandet vendte han hjem til Vouvray og lavede vine fra sine forældres jorde, som blev solgt under samme navn som hans bedstefar; "Domaine de la Haute Borne", opkaldt efter en lieu dit ved samme navn. Først i  1999 grundlagde han Domaine Vincent Carême på 5 hektar, som han arvede fra sine forældre.
I dag råder han over 22 hektar med vinmarker spredt ud over tre landsbyer: Vouvray, Vernou-sur-Brenne og Noizay med jorder lige fra kalksten til flint og ler. De fleste parceller ligger på skråningen med udsigt over Loire-dalen, og tre af dem, "Le Clos", "Le Peu Morier" og "Le Clos de La Roche Vouvray" er vinificeret separat for at udtrykke disse unikke terroirs.


Vincent er passioneret omkring Chenin Blanc og laver både tør, sød og mousserende vin af druesorten. Han er af den overbevisning, at kvaliteten af vinen skabes i vinmarken, og bruger derfor meget energi på at passe vinstokkene.
Siden 2007 er der blevet arbejdet økologisk på Domaine Vincent Carême og i 2010 opnåede de den økologisk certificering Ecocert.


Ved siden af sit daglige virke i domænet underviser Vincent også i økologisk vinfremstilling. Han er gennem tiden blevet mentor for mange vinmagere i Loire-dalen og står altid klar med en hjælpende hånd til nytilkomne. Han er en aktiv og værdsat ambassadør for Vouvray Wine Appellation med en ukuelig passion for sin druesort: Chenin Blanc

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Vincent Carême i sortimentet: