Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Saget La Perrière

Loire, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Saget - 200 år erfaring

Gennem 9 generationer har Saget familien være vindyrkere i ”kongernes Loire”, nærmere bestemt i Centre Loire.

I dag er det brødrene Arnaud og Laurent, der viderefører familiens arv og de visioner og moderne teknikker, som deres far, Jean-Louis Saget indførte i 1970’erne, da han ledte vinhuset fra at være en lille lokal producent til det international anerkendte Maison Saget La Perrière. Arnaud har ansvaret for at tage rundt i regionen og finde vine, der passer til Saget La Perrière, samtidig med at han følger op på kvaliteten hos de vindyrkere der levere druer til huset i forvejen.

I søgen på, hvad mere det smukke Loire med de unikke terroirs kunne byde på, begyndte Jean-Louis og broderen Christian i sin tid, at se efter nye relationer og jorde, der kunne udvide familiens produktion og efterkomme den stigende efterspørgsel. I dag laver Saget La Perrière vin fra alle Loires 4 distrikter fra Muscadet ved Atlanterhavets kyst, til Anjou, Touraine og ikke mindst og nærmest deres hjerte, i Centre Loire.

Guy Saget og La Perrière

Saget har to såkaldte signaturebrands; Guy Saget og La Perrière.

Under Guy Saget brandet laves der vine, der udtrykker terroiret fra omkring tredive appellationer i Loire. De laves på druer, som opkøbes af loyale dyrkere, der deler sammen kvalitets overbevisning som Saget.

La Perrière brandet er dedikeret til at lave det reneste og klassiske udtryk af de to hoveddruer Sauvignon Blanc og Pinot Noir. ”tempel”, deres flagskib. Det 43 hektar store vineri ligger i det centrale Loire og er dedikeret til de to lokale druer for det centrale Loire, Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Markerne dyrkes bæredygtigt og vinene er udviklet efter mange års erfaringer, vinifikations metoder og ekspertiser så de udviser det største potentiale af den enkelte drue.

4 ejendomme

Saget La Perrière ejer 4 ejendomme, hvor der fokuseres på de respektive områder og mikroterroirs.

La Perrière er Sagets ”tempel”, deres flagskib. Det 43 hektar store vineri ligger i det centrale Loire, længst fra Atlanterhavskysten. Markerne dyrkes bæredygtigt og vinene er udviklet efter mange års erfaringer, vinifikations metoder og ekspertiser så de udviser det største potentiale af den enkelte drue.  

Domaine Saget ligger i hjertet af Pouilly-sur-Loire. Her råder man over 10 hektar og der produceres vine fra marker med enestående terroirs; Les Roches og Les Sablons.

I Sancerre ligger Domaine de Terres Blanches på 15 hektar. Den berømte konsulent Stéphane Derenoncourt, der har lavet vin på flere store Bordeaux slotte er tilknyttet Domaine de Terres Blanches i stilen efter den optimale version af Sauvignon Blanc fra om end den kommer fra Pouilly-Fumé, Coteaux du Giennois eller Sancerre.

I Touraine ligger det 43 ha. store Domaine des Grandes Espérances. Herfra produceres et noget større portefølje af vine der er lavet på både Gamay, Cabernet Franc, samt cremants og druesafter. Alle marker dyrkes også bæredygtigt her.

I 2003 købte Saget familien det bæredygtige Château de la Mulonnière, der ligger i og specialisere sig i den frugtfulde og dirrende Coteaux du Layon i Anjou.

Seneste tilføjelse til Saget imperie i Loir er Locus, som de købte i 2017. Locus ligger i Muscadet, det distrikt der ligger nærmest Atlanterhavet. Vinene herfra laves udelukkende på de traditionelle druer, Folle Blanche og Melon de Bourgogne

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Saget La Perrière i sortimentet: