Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

S. A. Prüm

Mosel, Tyskland

Se sortiment og vinbeskrivelser

Stammer fra 1156

Prüm familien kan dokumenteres helt tilbage til 1156, hvor familien havde – og stadig har – sine vinmarker liggende i forskellige landsbyer i Mosel såsom Bernkastel, Graach, Wehlen og Zeltingen. I 1842 byggede Jodocus Prüm et solur (Sonnenuhr) i hver af de bedste vinmarker i Wehlen og Zeltingen for at vinavlerne kunne se, hvad klokken var. Deraf fik landsbyerne navnene Wehlen Sonnenuhr og Zeltingen Sonnenuhr. Selve vinhuset blev grundlagt i 1911, da Sebastian Alois Prüm (S. A. Prüm) arvede 7 ha vinmarker, som hans del af en arv fordelt på 7 søskende. Han havde succes og vinhuset blev hurtigt et respekteret foretagende. Siden 1971, hvor Raimund Prüm overtog huset, har det fået endnu mere succes, og bliver anset som en af de bedste vinproducenter i Tyskland og  siden 2017 har Raimunds datter været led winemaker hos S.A Prüm.

Riesling vine af stor kvalitet og format bliver fremstillet i de gamle kældre hos S. A. Prüm, som respekterer de gamle traditioner inden for vinbrug og kombinerer dem med de nyeste teknikker.

 

Omringet af klipper

 S. A. Prüms marker ligger perfekt omringet af klippestrækninger. Jorden og klimaet kunne ikke være bedre for udviklingen af nogle af de skønneste Rieslingvine. Stokkene er 80 år gamle, rodægte og finder ressourcer langt nede i jorden, hvilket gør vinene så rige på karakter. Huset sætter kvalitet over kvantitet, og har således reduceret udbyttet til gennemsnitligt 50 hl pr. ha, hvilket i princippet kun udgør halvdelen af andre vinhuses udbytte. Vinbruget dyrkes med organisk gødning, og druerne udvælges nøje under høsten, for ikke at gå på kompromis med devisen: “Kvalitet er ikke kun et ord – det er et budskab”.

 

Stilen

Sunde og friske druer samt en omhyggelig presning af druerne er nøgleord, når det gælder om at lave den bedste druemost. Egetræsfadene bliver opbevaret i kølige kældre, hvilket gør at gæringen af de unge vine sker langsomt, og at de derved beholder deres friske aroma. Vinene modnes i flere måneder, og får derved den finesse og karakter, som passer perfekt til de udsøgte og aromatiske Riesling vine. De historiske kælderfaciliteter hos Prüm tilbyder de ideelle forhold for modningen af vinene i den kolde luft, som fugtes af vandet i klippevæggene. Prüms vine er kendt over hele verden, og huset ligger blandt de 10 bedste vinproducenter i Tyskland.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra S. A. Prüm i sortimentet: