Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Rustenberg Wines

Coastal Region, Sydafrika

Se sortiment og vinbeskrivelser

Vingård siden 1682

På Rustenberg har der været dyrket vin siden 1682, da Roelof Pasman fra Meurs nær Rhinen i Tyskland, genkendte potentialet på landet. I 1781 blev der produceres 3000 kasser vin fra vingården og i slutningen af århundredet var produktionen allerede fordoblet. Det gav anledning at bygge en kælderbygning og siden 1892 har al vin fra Rustenberg været tappet her.

John X Merriman

I begyndelsen af 1800-tallet blev Rustenberg delt og daværende ejer Jacob Eksteen gav en del af vingården til sin svigersøn, Schoongezicht, som opkaldte den del efter sig selv. Han solgte det dog kort efter, men uagtet, så nød både Rustenberg og Schoongezicht sin storhedstid omkring 1812. I midten af 1800-tallet giv det desværre ned af bakke som følge af sygdom i vinmarkerne, recession og konkurs.

I 1892 købte John X Merriman, senere premierminister, og hans svoger Sir Jacob Barry, Schoongezicht og Rustenberg. Vinstokke blev genplantet på rodmatriale fra amerikanske resistente vinstokke og vinen blev senere eksporteret udenlands.

Barlow

I 1941 købte Peter og Pamela Barlow Rustenberg og senere Schoongezicht som blev genforenet under navnet Rustenberg. Deres søn Simon overtog og i dag er det hans søn Murray der driver værket. Barlow- familien har nu drevet Rustenberg i 80 år, hvilket er den længste periode under samme familie.

Da Simon overtog Rustenberg i 1987 fik han bygget et nyt vineri og vinstokkene blev genplantet. Han tog del i den daglige drift og det sammen gjorde sønnen Murray. Murray har taget en ”Masters in Oenology” i Australien og er, som den eneste, blevet kåret til Diner’s Club Young Winemaker of the Year to gange. Han bidrager sammen med sin kone Tammy en fornyet passion til Rustenberg.

Vinmarkerne

Rustenberg ejer imponerende 880 ha. land hvoraf de ca. 110 ha. er vinmarker. Det ligger ved og på Simonsberg Mountain i Stellenbosch. I 2004 blev Rustenberg og det tilhørende land kåret til National Heritage Site.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Rustenberg Wines i sortimentet: