Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Rudolf Fürst

Franken, Tyskland

Se sortiment og vinbeskrivelser

Klima

Klimaet i Franken er det mest kontinentale i Tyskland. Der er tørre varme somre med op til 30 grader, mens vinteren kendetegnes af hård frost. I middelalderen var Franken det største vinområde i Tyskland med 40.000 hektar og al produktion blev styret af adelen og klostrene. I dag området Tysklands 6. største med ca. 6.000 hektar som benyttes til vinproduktion.

Weingut Rudolf Fürst

I Frankens vestlige hjørne, omgivet af bjergene ved Spessart og Odenwald har familien Fürst lavet vin siden 1638. I 1979 byggede Paul og Monika Fürst deres nuværende vinmeri og i 2007 tog deres søn Sebastian del i familie-projektet.

Sydvendte Centgrafenberg med udsigt til byerne Miltenberg og Bürgstadt er centrum for størstedelen af Fürsts vine, ca. 13 ha. vinparceller. Herudover ejer Weingut Rudolf Fürst parceller på Grosses Gewächs Hundsrück, Schlossberg og Karthäuser.

Her i Frankens lunere, vestlige hjørne er jordbunden jern- og rødstensholdig i modsætning til Frankens dominerende kalkholdige limstenparceller.

Hos Fürst laves nogle af Tysklands mest spektakulære vine. Vinene laves med minimal intervention i vinmarkernes cyklus, stærkt reducerede udbytter, nænsom vinifikation og lang lagring på træfade. Der anvendes gamle tyske kloner til husets basis Spätburgunder, mens der i de store cuvéer indgår Spätburgunder fra Dijon kloner.

Stilen

Hos Fürst laves der vine med fin elegance, høj frugtsyre og mineralitet, fremfor karftige, opulente vine. Målet er at lave silkeblødevine fremfor tanninrige vine og vine med fin frisk frugtsyre frem for syrlige vine.

Specialist i Spätburgunder

Weingut Rudolf Fürst har specialiseret i sig rødvinsdruerne Spät- og Frühburgunder, som de høster stor international anerkeldelse for. Rudolf Fürst får maksimale 5 druer i Gault Millau og følgende ord med på vejen fra Jancis Robinson og Hugh Johnson ...

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Rudolf Fürst i sortimentet: