Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Rudolf Fürst

Franken, Tyskland

Se sortiment og vinbeskrivelser

Weingut Rudolf Fürst har lange traditioner med vin. Familien fra Franken kan dokumentere deres historie som vindyrkere tilbage til 1638.

I nyere fortid, var det Paul Fürst far, der havde en lille gård i den gamle by Bürgstadt, med dyrehold, frugtplantager, vinmarker og endda tobak, hvilket ikke er unormalt for egnen. Paul og Monika Fürst overtog vingården i 1979 og byggede til. Vineriet ligger i hjertet af Centgrafenberg vinmarken med den smukkeste udsigt over middelalderbyen Miltenberg. Da de overtog vingården, var en stor del af de oprindelige vinmarker gået i arv og spredt over flere generationer og der hørte kun 1,5 hektar med til Fürst gården. Fürst renoverede og kultiverede de smukke stejle skrænter med de bedste sites og gradvist er det blevet muligt for dem at udvide til de 21 hektar som de har i dag, heraf er 60% Spätburgunder (Pinot Noir).

Satsede på Spätburgunder

Paul Fürst og en håndfuld andre højt agtede vinmagere og venner i Tyskland besluttede sig for at lære hvad man kunne om den vanskelige druesort, med henblik på at forfine produktionen af Spätburgunder i Tyskland. Deres pionerarbejde bar allerede frugt i slutningen af 1980erne og siden da er det gang på gang blevet cementeret og mere udbredt at ”Bourgogne ligger i Bürgstadt”.

Burgundisk stil

Sebastian Fürst, søn af Poul, havde ingen betænkeligheder ved at gå i faderens fodspor. Efter sine studier i vitikultur og ønologi i Geisenheim, samlede han i en periode erfaring i adskillelige topvinerier i Bourgogne, Alsace, Spanien, Sydafrika og Tyskland. I 2007 vendte han hjem til familien vingård med en høj prioritet om at skabe mere fokus på miljø og bæredygtighed samt at implementeret en burgundisk vinifikations-stil.

I 2018 overtog Sebastian og hans kone Isabell driften i vineriet, dog stadig med Paul i baggrunden. Den omhyggelige pleje i vinmarkerne er Weingut Fürst højeste prioritet. Vinmarkerne har en høj beplantningstæthed og høsten er yderste selektiv og foregår over flere omgange. Fokus er på lavt høstudbytte, optimal solrefleksion fra jorden og perfekt kultiverede vinstokke.

”Tysklands fineste rødvine” - Falstaff

Fürst er anerkendt både nationalt og internationalt og sælges i mere end 30 lande. Succesen tilfalder både far og søn, der begge er blevet kåret som ”German Winemaker of the Year”, - Paul i 2003 og Sebastian i 2018. Ydermere blev Pouls arbejdsomme livsværk hædret i 2020 i vinmagasinet Falstaff, der betegner hans rødvine som de fineste i Tyskland

Stilen

Hos Fürst laves der vine med fin elegance, høj frugtsyre og mineralitet, fremfor karftige, opulente vine. Målet er at lave silkeblødevine fremfor tanninrige vine og vine med fin frisk frugtsyre frem for syrlige vine.

 

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Rudolf Fürst i sortimentet: