Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Qupé Wine Cellars

Californien, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Rhône Pioneer i Californien


Qupé Wine Cellars er første Rhône-vingård i Californien. I 1982 vagte Qupé med Robert Niel Lindquist (Bob) som winemaker at fokusere på Syrah-druen, som dengang udelukkende var kendt fra de nordlige Rhônedistrikter i Frankrig. Bob Lindquist udvalgte de rigtige vinmarker og fik de lokale vinbønder overtalt til at plante Syrah - og i dag er Qupé Wine Cellars vine blandt de mest seriøse Rhônerangers i Californien. Bob Lindquist er med andre ord en mand, der ved, hvad han vil, og i dag (som i 1982) er målet at lave balancerede vine, som kan nydes i deres ungdom, men samtidig rummer struktur og dybde til yderligere lagring og kompleksitet.

 

 

 

Robert Niel Lindquist


Robert Niel Lindquist (Bob) kan betegnes som en sand ildsjæl. En ildsjæl inden for sport, musik og ikke mindst vin. Bob har været erklæret Dodger’s “die hard fan” siden 1965, og rockens seriøse indtog i 1960’ernes USA blev også tiljublet af den unge Bob Lindquist, mens kærligheden til vinen kom snigende senere.

 

Man kan næsten sige, at skæbnen førte den unge Lindquist ind i vinbranchen. Tilbage i 1975 havde Bob netop haft sit første job i vinbranchen - som drueplukker. Senere blev han bestyrer af en vinbutik i Los Olivos, dette fik dog en brat slutning. Lindquist blev fyret, da han valgte at gå til The Kinks koncert - i stedet for at passe butikken. Men skæbnen ville det anderledes og han blev i stedet hyret af Zaca Mesa Winery, som kældermedarbejder. Her mødte Lindquist Ken Brown og Jim Clendenen som fik ham overtalt til selv at starte virksomhed. Det blev en realitet og i 1982 blev Qupé Wine Cellars dannet.

 

 

 

Bien Nacido Vineyard


Qupé Wine Cellars er beliggende på Bien Nacido Vineyards i Santa Maria, Californien tæt på “Au Bon Climat”, med hvem Qupé deler produktions- og salgsfaciliteter. Jim Clendenen fra “Au Bon Climat og Robert Niel Lindquist fra Qupé deler ej blot vinifikationsudstyr og salgsstyrke, nej der udveksles i høj grad også tanker og ideer med henblik på en løbende optimering af (vin-) porteføljerne.

 

Qupé får overvejende deres druer fra vinmarken Bien Nacido Vineyard; en koldklima-vinmark på Central Coast, beliggende i Santa Maria. Vinmarken er især kendt for at levere de burgundiske druer Pinot Noir og Chardonay samt de populære Rhônevarianter, i særdeleshed Syrah og Grenache.

 

Bien Nacido Vineyard er oprindeligt ørkenområde, men under maritim indflydelse. Området dækkes af såvel morgen tåge som kølige aftenbriser fra Stillehavet. Denne kølige eksponering kombineret med de sand og kalkholdige jordbundsforhold bevirker en forholdsvis lang periode fra blomstring til fuld modenhed af druerne. Den lange modningsperiode medfører høj kompleksitet og harmonisk modning af såvel tanniner, syrer som frugt.

 

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Qupé Wine Cellars i sortimentet: