Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Poggiotondo

Toscana, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Fra skolelærer til winemaker

I hjertet af Toscana, mellem Pisa og Firenze, ligger det økologiske vinhus Poggiotondo, som fortolker Chianti på reneste vis. Deres mål er at vinen udtrykker det autentiske terroir som et symbol på respekt for både regionen og naturen.

Historien om Poggiotondo begyndte i 1968, da Carlo Antonini, der i dag er ejer og winemaker, stadig var skolelærer og engageret i landbrug og bialv. Han købte de historiske bygninger, der tidligere havde tilhørt en adels-familie fra Emilia Romagna, Conti Guidi.

Fra far til søn

Den store passion for familien ”nye erhverv”, altså winemaking, gik i arv fra Carlo til hans søn Alberto, der sammen med sin kone Alessandra, driver Poggiotondo i dag.

 

Stilen

Alberto Antonini ønsker en naturlig, umanipuleret balance i vinmarken. Al kemi er derfor bandlyst. Allerede få år efter omlægning til økologisk drift synes fordelene tydelige: Der er registeret sundere vinstokke, bedre frugt og større modstandsdygtighed over for naturens luner.

Antonini er modstander af ny eg i vinene, da han mener at den nye ege oftest overtager styringen i vinen, fremfor at fremme vinens terroirpræg og frugtige balance. Vinene lagres derfor primært på cementkar og store uristede træfade frem for ny eg.

Antonini laver rene, elegante, frugtige vine med god kompleksitet, balance og charme.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Poggiotondo i sortimentet: