Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Pierre Gerbais

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Drueavlere i 8 generationer

Pierre Gerbais er et familieforetagende, der strækker sig 4 generationer tilbage med egen produktion og 8 generationer som drueavlere. Champagnehuset ligger i Celles-sur-Ource, hvor Pierre Gerbais efter 2. verdenskrig besluttede sig for at hellige sig til vindyrkning i en tid med stigende efterspørgsel.

 

Bedstefaren - Pierre Gerbais - startede det hele. Efter 2. verdenskrig købte han plots forskellige steder og eksperimenterede med nye druesorter og eksponeringer. Han købte 20 forskellige plots

mod syd og nord. Deres jord er bedre egnet til de hvide druer, så stokkene blev udskiftet lidt efter lidt. Gerbais er den største ejer af Pinot Blanc marker.

 

Champagne lavet på Pinot Blanc

Halvdelen af Gerbais’ er beplantet med Pinot Noir mens resten er fordelt ligeligt mellem Chardonnay og Pinot Blanc. Pierre Gerbais er en af de vigtigste producenter af Champagne lavet på Pinot Blanc. Vinstokkene er mellem 30 og 50 år gamle.

 

Aurélien Gerbais

I dag er det Pierres søn og sønnesøn, Pascal og Aurélien der står for de 18 ha. vinmarker. Aurélien er tydeligt af en nyere skole, har studeret i Beaune og deler inspiration med en vennekreds der bl. a består af Olivier Lamy, den yngre generation fra de berømte Bourgogne huse Grivot, Gros og Lachaux og César Perrin fra Domaine Beaucastel

 

Ampelos

I slut 1980'erne blev Auréliens bedstemor alvorligt syg efter at have arbejdet med pesticider indirekte i flere år og derfor besluttede man kort efter påbegynde omlægning til økologi med dog med endnu strengere krav for under økologiens fane er det tilladt at sprøjte med kobber og det er han slet ikke tilhænger af og har derfor siden 1996 har de været medlem af Ampelos, der ikke tillader kemi, foruden en enkelt gang om året, hvis strengt nødvendigt. Han lægger stor vægt på biodiversitet og lader planterne gro omkring vinstokkene. Når de beskæres, brændes de afklippede grene ikke, men flises og gøder derefter stokkene.

 

Produktionen

Produktionen er 150.000 flasker om året. Han laver 2 selekteringer i marken: Dem, der høster er omhyggelige og checker hver klase. Derefter sorteres de plukkede druer af andre markarbejdere, der lægger druerne over i en anden kasse.

Det er ikke tilladt at have sorteringsbånd i Champagne. Alt det, der er i kassen med høstede druer, SKAL i pressen. 100 personer hjælper til i høsten og hans mor og tante laver mad og de overnatter hos dem. De er nødt til at være mange, da der skal høstes på kortere tid, nu når vejret er varmere. Også her er blandingsforholdet af årgangene nævnt på bagsideetiketten.

 

Han er ikke sikker på, at det bliver ved med at være muligt at producere champagne i området i de kommende generationer. Han har derfor plantet en mark med Pinot Noir der er opdelt i 4 zoner, hvor han eksperimenterer med at lave rødvin -a la Bourgogne, a la Loire og a la Rhône. Han vil sikre sig, at hans efterkommere kan lave god rødvin om 80 år.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Pierre Gerbais i sortimentet: