Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Piancornello

Toscana, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Piancornello

Piancornello er en vingård skabt af stærke bånd til landet og fire generationers hårdt arbejde i et område, hvor Brunello, landsbyen i Montalcino og en århundreder gammel historie blander sig sammen. Piancornello tager sit navn fra landsbyen lige syd for Montalcino, hvor vingården ligger og drives af Claudio Batazzis og hans kone.

 

Historisk ejendom

I 1950 forelskede Zefiro Pieri sig i Montalcino og købte Piancornello, som bestod af et landhus fra 1700-tallet og jorden omkring det. Zefiro plantede de første vinmarker på ejendommen og i årene efter forlod en stor del af familien vingården men Claudios oldeforældre og forældre, Alfeo og Silvana, fortsatte med at dyrke vinmarkerne. Druerne fra vingården blev solgt fra i de først årtier, men i begyndelsen af 1990’erne besluttede de sig for at aftappe egne vine.

 

Økologisk certificeret

Piancornello ligger mellem Sant' Angelo i Colle og Castenuovo dell'Abate, på et plateau ud mod Val d'Orcia og med Mount Amiata i horisonten. Vinmarkerne er økologisk certificeret, men det er hele ejendommen og vineriet først i 2023. Markerne spreder sig over 20 hektar i et område præget af et middelhavsmikroklima og stejle bakker rige på klipper og sten. Sådanne gunstige forhold tillader økologisk landbrug og produktion af en ægte, elegant og generøs Brunello di Montalcino, der er uløseligt bundet til det område, hvor det produceres.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Piancornello i sortimentet: