Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Ornellaia

Toscana, Toscana IGT, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Vinavl siden 1385

Antinori-navnet har siden 1385 været forbundet med vinavl. Gennem mere end 6 århundrede har den mest aristokratiske Italienske vinfamilie - Antinori fra Firenze produceret Toscanas og måske hele Italiens bedste vine. Det var derfor ingen tilfældighed, at Ludovico valgte vinproduktionen som sin levevej. Hans karriere startede ellers sammen med broderen Piero, skaberen af områdets indtil videre mest kendte vin Sassicaia fra vingården Tenute San Guido.

Bordeaux-druer i Bolgheri

Deres veje skiltes imidlertid i begyndelsen af 1980’erne, og Ludovico påbegyndte derefter beplantningen af et større område på de bedst beliggende marker ved Bolgheri, i øvrigt nabo til Sassicaia. Det 135 ha. store stykke land havde han fået i arv, havde været hans hjemmebane siden barnsben, så lokalkendskabet var derfor særdeles godt. Da Ludovico grundlagde vingården, søgte han hjælp hos den højt berømmede californiske vinekspert André Tchelistcheff. Oprindeligt plantede man i 1981 Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc, men siden er andre Bordeaux-druer kommet til så som Cabernet Franc, Merlot og Semillon. Det er da heller ingen tilfældighed, at det netop er de klassiske Bordeauxdruer, der lykkedes bedst i Bolgheri. Området har med sin forholdsvis flade struktur, mikroklima og beliggenhed tæt på havet, meget tilfældes med Bordeaux. Ornellaias vinkonsulenter er i dag den verdensberømte Michel Rolland fra Bordeaux.

Nyt vineri

I 1989 stod et nyt state-of-the-art vineri færdigt. Bygningerne der i sin arkitektur er noget helt unikt, er bygget halvt under jorden ind i bakkerne. Indvendig er vineriet beklædt med det fineste marmor fra lokale forekomster og en større kunstsamling pryder væggene. Absolut intet er overladt til tilfældighederne, og det gælder i sandhed også i kælderen. Det bedste vinifikations udstyr, der kan købes for penge, er blevet installeret, og det ajourføres løbende.

Frescobaldi overtager

Ludovico Antinori solgte sit livsværk Ornellaia i 2003 til en gruppe vininvestorer bestående af Mondavi og Frescobaldi. Siden hen har Frescobaldi overtaget aktiemajoriteten. Siden 2005 har Marchesi de’ Frescobaldi, der også er en 700 år gammel slægt, haft det fulde ejerskab af Ornellaia. I 2006 påbegyndte Frescobaldi ”Ornellaia Vendemmia d’Artista.” Projektet betyder at der hvert år er en ny artist, der laver etiketter til Ornellaia og vinen gives navn efter sin fremtræden. Der findes en af disse flasker i hver 6 stk. trækasse. (75 cl.)

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Ornellaia i sortimentet: