Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Opus One

Californien, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Et ikon

Opus One er et i ikon i den amerikanske vinindustri og frugten af Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi beslutning om at indlede et samarbejde om at transformere de stolteste traditioner fra Bordeaux til Napa Valleys muld.
De to legendariske skikkelser på den internationale vinscene mødtes første gang i 1970, men vi skal frem til 1978 før projektet fandt sin endelige form. På et møde i Bordeaux der varede under en time fik de fastlagt rammerne og under høsten året efter sammensatte man en særlig cuvée bestående af frugten fra Robert Mondavi’s bedste parceller, der blev modnet og stylet, som var den en 1. Cru vin fra Bordeaux.
Vinen fik en fantastisk modtagelse og i de følgende år fulgte arbejdet med at transformere den lille ”garagevin” om til en selvstændig vingård med egne vinmarker og egne produktionsfaciliteter.

Mondavi

I 1981 købte det bagvedliggende holdingselskab 15 ha. fra Robert Mondavi. Det var den såkaldte Q Block, der havde leveret broderparten af druerne til den debuterende 1979 årgang, og dermed var Opus One på vej mod at få sit eget liv. I 1983 købte man de 21 ha. som udgør The River Parcel ovre på den anden side af Highway 29, og året fulgte yderligere 19 ha. - den såkaldte Ballestra Vineyard klods op af The River Parcel.
I 1989 blev grundstenene lagt til et nyt vineri og 2 år senere - i 1991 - blev vinen for første gang gæret og modnet under eget tag og hermed var Philippe de Rothschild og Robert Mondavis fælles projekt fuldført.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Opus One i sortimentet: