Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Mercier

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Ung revolutionær

Champagnehuset Mercier i Epernay blev grundlagt i midten af 1800-tallet af den dengang kun 20-årige Eugène Mercier sit champagnehus. Han havde besluttet sig for at lave champagne tilgængeligt for andre end de rigeste. Han revolutionerede den traditionelle champagneverden med nye markedsførings-metoder og var den første til at lave en filmet reklame og afholdte i 1900 en smagning i en luftballon.

Moderne markedsføring

Byggeriet af Merciers kældre begyndte i 1871 og stod færdigt 6 år senere med hele 18 kilometer underjordiske tuneller og verden største vintønde på 5 meter i højden. Den skulle huse en del af vinifikations processen. Med deres markedsføring ideer i tanke, så var det genialt og vintønden vandt da også en 2. plads (efter Eiffeltårnet der vandt) ved Exposition Universelle i Paris i 1889.

Så snart byggeriet var færdig, blev der bygget en direkte toglinie fra Mercier til Paris og snart kom besøgende og fik guided tours i hestevogne i vinkældrene.

I dag er Christophe Bonnefond Senior Winemaker for Mercier. Med 258 ha. vinmarker tilknyttet, fortæller han at Merciers identitet stadig er den friske og tilgængelige stil, men at hver winemaker gennem tiden har kunnet sætte sit eget præg, for at holde champagnerne moderne.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Mercier i sortimentet: