Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Mendel

Mendoza, Argentina

Se sortiment og vinbeskrivelser

Winemaker - Roberto de la Mota

Mendels vine laves af Roberto de la Mota, en af Argentinas mest berømte winemakers. Roberto begyndte sin winemaker-karriere på Bodega Weinert under faderen Raul, der lavede vinene på Weinert i mere end 20 år. Weinert var på den tid Sydamerikas store vinhåb (ifølge Robert Parker). Efter ønologi-eksamen fra universitetet i Montpellier arbejde Roberto for Möet & Chandon vinhuset “Terrazas de los Andes” for efterfølgende at etablere “Cheval des Andes” med Pierre Lurton fra Château Cheval Blanc i 1999. I 2003 indgik Roberto og Annabelle Sielecki samarbejde og partnerskab omkring deres fælles vingård Mendel, der i dag hyldes som en af juvelerne på den argentinske stjernehimmel. I 2015 blev Mendel udnævnt som Argentinas 1. Cru i Tim Atkins gennemgang af Argentinas bedste vinproducenter.

Sådan laves vinene hos Mendel

Druerne høstes tidligt om morgenen for at bevare friskhed og undgå oxidation i druerne. Druerne plukkes og transporteres i små 18-20 kg. beholdere. Efter manuel gennemgang og sortering af druerne overføres druerne til forskellige 50-80 hl. tanke, hvor gæringen påbegyndes og står på i ca. 3-5 uger med gentagen omrøring. Efter endt gæring overføres vinen til franske træfade, hvor den lagres for at udvikle yderligere kompleksitet, fylde og rigdom. Mens vinen ligger på træfade smages der jævnligt på vinen fra de forskellige fade for at følge udviklingen nøje. Når tiden er inde, påbegyndes assemblagen. Her kombinerer Mendels winemaker forskellige druer, parceller og fade for at opnå det bedst mulige udtryk af Mendels terroir.

Mendel-stilen

Vinene fra Mendel har sin helt egen stil. Vinene har en sjældent set mineralitet og kompleksitet som til dels skyldes råmaterialet. Mendels parceller er af meget høj alder. De ældste vinstokke så langt tilbage som i 1928. Mendel producerer 4 forskellige vine med Lunta, som er Medels entry-level, efterfulgt af Mendel Malbec, Mendel Unus (en blanding af Malbec og Cabernet Sauvignon), samt topvinen Finca Remota.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Mendel i sortimentet: