Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Maison Régnard

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I Chablis siden 1860

Maison Régnard blev grundlagte af Monsieur Régnard i 1860 og i 1984 overtog Baron Ladouchette domænet og videreførte karakteren og stilen, som huset har været kendt for. Régnard producerer alle 7 Grand Cru-vine fra Chablis og 5 1. cru-vine, samt en fremragende Chablis og Petit Chablis.

 

Baron Ladouchette

I 1787 drog Baron Patrick de Ladoucettes forfader - Grev Lafond - igennem Loire for at sælge høsten fra sine vinmarker i Bourgogne og Beaujolais. På sin rejse standsede han i Pouilly, hvor han smagte områdets vin. Han satte så meget pris på den, at han besluttede sig for at blive i området. Grev Lafond købte følgelig et af de største vinslotte - Château du Nozet (som tilhørte Louis XV’s uægte datter). Tiden omkring revolutionen blev meget svær, men derefter formåede Lafond at skabe sig et renommé for sin hvide Pouilly Fumé – som i øvrigt blev Napoleons yndlingsvin. Lafonds søn førte vinhuset videre – som hobby, idet han selv var direktør for Frankrigs Nationalbank. I slutningen af 1900tallet blev de tilhørende vinmarker fuldstændig udslettet af Phylloxera, og blev ikke tilfredsstillende genopdyrket før efter 2. Verdenskrig af Baron Patrick de Ladoucettes far.
I dag ledes familie domainet af Baron Patrick de Ladoucette, hvis mål er at jordbundens personlighed respekteres. Han ønsker samtidig at pleje og bevare det kvalitetsimage, som vinhuset er kendt for.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Maison Régnard i sortimentet: