Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Lieubeau

Loire, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

I den vestligste region i Loire, Pays Nantais, ligger underregionen Muscadet ikke langt fra byen Nantes. Dette er hjemsted for det økologiske vinhus Famille Lieubeau, hvis historie begynder den 10. maj 1816, da Joseph Grégoire Lieubeau blev fundet som barn på verandaen til Hôtel Dieu, hospitalet i Nantes. Navnet "lieu-beau" (som betyder "smukt sted") blev sandsynligvis givet til ham med henvisning til hospitalets fremragende ry og gæstfrihed.

Joseph Lieubeau blev adopteret af en vinavlerfamilie, som lærte ham kunsten at passe en vingård. Han grundlagde altså familien og vingården

I dag fortsætter familiehistorien med Pierre og Chantal og deres børn François, Vincent og Marie. Takket være familiens kombination af komplementære personligheder, erfaring og færdigheder er overførslen af ​​dens savoir-faire og den fortsatte vindyrkningskvalitet garanteret.

François, den ældste søn, står for salget. Vincent, en kvalificeret agronomisk ingeniør og ønolog, styrer vingården og vinene med hjælp fra sin far Pierre. Og sidst, men ikke mindst, styrer Marie den daglige drift af vingården og sammen moderen Chantal.

Lieubeau laver både vin fra deres egne crus; Clisson, Château-Thébaud og Goulaine, flotte tørre hvidvine produceret fra exceptionelle parceller og økologisk dyrkede gamle vinstokke. Foruden produktionen af vin fra deres egne marker har Lieubeau gennem årtier lavet vine typiske for området, der fremviser det fineste udtryk for Muscadets unikke kvaliteter. Disse vine er resultatet af en kollektiv indsats, som Pierre tog initiativ til i 1990'erne sammen med andre vinavlervenner, og i dag er François, Vincent og Marie engagerede ambassadører for disse vine.

I 2015 påbegyndte Lieubeau konverteringen til økologi og med udgangspunkt i de bæredygtige metoder, som allerede blev brugt, bearbejdes jorden og vinstokkene med naturlige elementer (af mineralsk, vegetabilsk og animalsk oprindelse), med den største respekt for terroiret. I dag certificeret i det franske Agence Bio (AB).

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Lieubeau i sortimentet: