Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Laurent Perrier

Champagne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Champagnehuset Laurent-Perrier ligger i Tours-sur Marne og har over 200 års historie og er i dag det 4. største hus i distriktet.

Grundlagt af André Michel Pierlot i 1812 og oprindeligt opkaldt Alphonse Pierlot Champagne House. navngivet efter den første kvinde i spidsen, Mathilde Emilie Perrier, der i forbindelse med udvidelse af firmaet, kombinerede navnene på to slægter efter hendes mand, Eugène Laurent gik bort. I 1925 blev huset overdraget til Mathildes datter Eugénie, som i 1939 solgte til endnu en kvinde Marie-Louise Lanson de Nonancourt, hvis familie stadig ejer champagnehuset i dag.

André-Michel Pierlot startede sin karriere som bødker og senere negociant af champagne. Han tilegnede sig to plots; Les Plaisances and La Tour Glorieux som skulle ende med at danne grundlag for Champagnehuset Laurent-Perrier. Hans søn Alphonse arvede efter ham og opkaldte huset Alphonse Pierlot Champagne House, men da hans tid kom, havde han desværre ingen børn til at arve efter ham og champagnehuset blev skænket til den loyale kældermester Eugène Laurent.

Veuve Laurent-Perrier

Eugène dør ved en ulykke i 1887 og det bliver hans enke Mathilde Emilie Perrier, der overtog og efterfølgende udvider firmaet. I forbindelse med udvidelsen kombinerede hun navnene på to slægter og Alphonse Pierlot Champagne blev omdøbt til Laurent-Perrier. Mathilde var en stærk figur og ledte champagnehuset med stor succes gennem 1. verdenskrig og indledte ekporten til England. I 1925 blev huset overdraget til Mathildes datter Eugénie. Mellemkrigsårene tog hårdt på økonomien og i 1939 var hun nødsaget til at sælge familiefirmaet til Marie-Louise Lanson de Nonancourt, hvis familie stadig ejer champagnehuset i dag.

Familien Nonancourt

Under 2. verdenskrig ledte Marie-Louise huset på vegne af sine sønner Bernard og Maurice. Maurice mistede livet, men Bernard kom hjem igen. Marie-Louise  insisterede på at han skulle læres op og efter at have fulgt alle processer nøje ved sin mors side, overtog i 1948 som 28-årig, positionen som direktør. Han var en af de få ledere og ejere af champagnehusene, som havde haft hænderne i alle stadier og arbejdsgange, hvilket både gav ham stor respekt og samtidig et unikt indblik i kvalitets mulighederne.

Den stærkt passionerede Bernard de Nonancourt skabte et innovativt miljø, et stærkt brand og en unik energi helt frem til sin død i 2010. I dag er det igen to stærke kvinder ved roret, Bernards døtre Alexandra og Stéphanie i tæt samarbejde med kældermester Michel Fauconnet, der kun er husets 3. kældermester og som har været en del af Laurent-Perrier siden 1974.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Laurent Perrier i sortimentet: