Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

La Tunella

Colli Orientali del Friuli, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

Zorzettig

Fra det nordøstlige hjørne af Italien i Friuli har vi fundet det familieejede La Tunella med mere end 50 års solid erfaring, fordelt på 3 generationer. I dag er det med Massimo og Marco Zorzettig ved roret flankeret af moderen Gabriella. Vinhuset startede sine dage under bedstefar ”Min” i 1960’erne og hed frem til 2002 Livio Zorzettig efter Massimo og Marcos far. Vinhuset ligger på de smukke skråninger omkranset af de sirligt anrettede terrasser med vinstokke i den vestlige del af Friuli ved byen Spessa med deres vinmarker spredt fra Cividale del Friuli, Premariacco, Manzano, and Corno di Rosazzo.

 

” Do little to do better”

Vingården råder over ca. 70 ha. vinmarker der alle dyrkes bæredygtigt, med målet om ”low environmental impact” hvor de reducerer brugen af pesticider og kemisk fremstillet gødning, samtidig bruges der ren energi. De arbejder efter mindst mulig indgriben i deres marker. 70% af vinmarkerne er plantet med hvide druesorter og de sidste 30% er tilegnet røde varianter.

Gennemgående for husets stil er et solidt fokus på rene, friske og frugtdrevne vine, der spænder vidt fra klassiske enkeltdruevine på internationale druer som Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Nero, Cabernet Franc, over varietalvine lavet på lokale Italienske druesorter som Pignolo og Schioppettino. Vinstokkene er bundet op efter den franske Gujot-model, og plantes med kun 4.500/5.000 planter pr. ha hektar, så udbyttet holdes på et moderat niveau for herved at sikre høj druekvalitet i vineriet.

 

Anmelderdarling

Det er ikke uset at La Tunellas vine modtager på den gode side af 90 points af diverse anmeldere såsom James Suckling og Winespectator og deres topvin ”Biancosesto” er medtaget på Wine & Spirits Top100 lister over 2019 bedste vine og har tilmeld modtaget 3 glas i den Italienske Gambero Rosso flere gange.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra La Tunella i sortimentet: