Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

La Jota

Santa Barbara, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Europæiske immigranter

I midten og slutningen af 1800-tallet oplevede Californien et boom indenfor vinproduktion. Det kom i kølvandet på de europæiske immigranter, der så potentialet i landet. I 1880 udtalte således en professor i landbrug, Eugene Hilgard, at jorden på Howell Mountain var særdeles velegnet til at dyrke vinstokke på. Han opfordrede selveste Charles Krug til at dyrke vin her, hvilket øgede tilstrømningen yderligere.

La Jota Vinyard

La Jota Vineyard blev grundlagt i 1898 af Frederick Hess, en immigrant fra Schweiz, der havde skabt sig en anseelig formue ved at grundlægge en avis på tysk i San Francisco.

Inspireret af andre europæiske immigranter, besluttede han sig for at involvere sig i den californiske vinindustri. Han købte 132 hektar land, La Jota Ranch, på Howell Mountain hvor han plantede sine første vinmarker. Stenene som han brugte til at bygge sit vineri kom fra eget land og det sammen gjorde de Redwood træer, som blev brugt til at lave fade til vinificeringen.

Bronze ved Paris Exposition i 1900

Sammen med en håndfuld andre ivrige vinproducenter i den nye Amerika, var Hess overbevist om at Napa Valley kunne producere verdensklasse vine og ved ”the Paris Exposition” i 1900, kun 2 år efter opførelsen af Hess’ vineri, vandt La Jota Blanco en bronzemedalje og satte dermed fokus på de amerikanske vine.

Desværre gjorde forbudstiden en ende på utallige vinerier, deriblandt La Jota og Howell Mountain blev hjemsted for mange ”spøgelses” vinerier, der var forladt. Først i 1974 blev det forladte La Jota opkøbt af oliemillionær Bill Smith, som fik genplantet en del af vinmarkerne og restaureret vineriet. I 1982 stod det igen som i fordums tid.

Jackson Wine Estates

I 2005 købte Jess Jackson og hans kone Barbara La Jota. De ejede i forvejen W.S. Keyes Estate Vineyard, også på Howell Mountain.

I dag drives vineriet med 11 hektar jord er tilplantet med vinstokke. Winemaker Chris Capenter producerer vinene med det mål at få tiden til at stå stille og med tanke for alle de mennesker der har været forbundet med La Jota gennem århundrede; Wappo – indianere, den mexicanske general der fik tildelt landet, den schweisiske immigrant der bestilte byggeriet af vineriet, italienerne der huggede blokke ud af den vulkanske undergrund, de kinesiske arbejdere, der byggede bygningen og landet der blev tilplantet med franske vinstokke. Ægte amerikansk.

Jackson Wines er både en familie virksomhed og en familie passion. Familien har vi søgt kloden for de bedste vingårdssteder, der kan producere særprægede vine. Hver vingård inden for Jackson Family Wines-porteføljen opererer uafhængigt, præget af en vindyrkningsfilosofi, der er rodfæstet i god jordforvaltning og håndværksmæssig vinfremstilling.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra La Jota i sortimentet: