Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Jean-Marc Boillot

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Der er langt imellem de vinproducenter, der fremstiller lige så gode rødvine som hvidvine, men Jean-Marc Boillot er en af disse sjældenheder. Jean-Marc Boillot lærte sit håndværk hos sin morfar Étienne Sauzet, og han opnåede yderligere erfaring, da han i 1984 blev direktør og winemaker ved Olivier Leflaive.

Vin i familien

 I 1990 overdrog hans mor, som var enebarn af Sauzet, domainet til sine 3 børn, og utvivlsomt ansporet af den selvtillid, han havde fået ved at arbejde for Olivier Leflaive, udskilte Jean-Marc sin andel og begyndte at drive sin egen virksomhed.

Han startede med arven på blandt andet fire Premiers Crus i Puligny (Les Combettes, Champ Canet, Les Referts og La Truffière) og lidt villagejord i Puligny og Chassagne, men købte op lidt efter lidt, og efterhånden har han samlet sig et smukt udvalg af parceller i Volnay og Pommard. Jean-Marc ejer i dag 10,5 hektar.

Vinmarkerne

Hos Jean Marc er vinstokkene plantet tæt med minimum 12.000 vinstokke /ha. med henblik på at vinstokkene skal konkurrere om næring og dermed søger vinstokkene dybere i det berømte terroir, selvregulere drueklasernes størrelse og for at beskytte flora og fauna, som ”takker” ved at beskytte druerne mod bl. a solens stråler.  

Under høsten plukkes druerne manuelt og sorteres allerede i marken. De køres direkte til vineriet hvor de hvide drueklaser hældes direkte i pressen og røde druer afstilkes.  

I dag driver han firmaet med sin datter Lydie og søn Benjamin.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Jean-Marc Boillot i sortimentet: