Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Jean Loron

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Beaujolais

Beaujolaisvinene var i 1980’erne blandt de foretrukne og mest trendy vine, når det skulle være fransk. Området blev genialt markedsført med det årlige ræs til Frankrig i kamp om at bringe de første flasker af den nyaftappede Beaujolais Nouveau til Danmark. Fra midten af 1990’erne aftog efterspørgslen på Beaujolais i Danmark, dels grundet atomprøvesprængningerne i Fransk Polynesien og ikke mindst grundet dalende kvalitet fra områdets vinbønder.

De seneste 5 år er efterspørgslen og interessen for Beaujolais blomstret op. Der er kommet nye producenter til, men allervigtigst; kvaliteten er i dag højere end nogensinde. Beaujolaisen har atter fået sin berettigelse og et stadigt voksende stampublikum, der sværger til vinens lette, friske frugt, milevidt fra den moderne verdens (alkohol-) tunge, sukrede vine.

Maison Jean Loron siden 1711

Et af regionens historiske vinhuse er Maison Jean Loron, der siden etableringen i 1711 har specialiseret sig i vinene fra Beaujolais og Maconnais. Stifteren af vinhuset Jean Loron arbejdede med base i Beaujolais-cruen Chènas og specialiserede sig inden for Beaujolas’ og Bourgognes mange forskellige cruer og “climats”. Netop Jean Lorons store indsigt i og kendskab til områdets store diversitet gjorde ham til en anerkendt vinmager efterspurgt vidt og bredt. I 1774 købte Marquis de Turgot (Finansminister under Louis den 16.) blandt andet 10 fade Beaujolais fra Jean Loron.

300 år senere er firmaet stadig i familiære hænder. Xavier og Grégory Barbet (far & søn) 8. og 9. generations efterkommere af Jean Loron leder i dag firmaet, der de senere år har investeret massivt i nye vinmarker og vingårde. I 1997 erhvervede Maison Jean Loron Château de La Pierre. Til ejendommen hører vinmarker i cruerne Régnié og Brouilly. I 2005 opkøbte Maison Jean Loron Domaine Barbet med parceller i Moulin-A-Vent og i 2009 Bellevue i landsbyen Villié-Morgon med tilhørende vinmarker i Morgon, herunder Les Charmes.

Samlet set råder Maison Jean Loron i dag over 10 ejendomme i Beaujolais og Maconnais med mere end 135 ha. Cru-vinmarker. Herudover har Jean Loron langsigtede kontrakter om levering af druer og most fra mere end 50 forskellige vinbønder.

 

Winemakers

I 2019 overtog Beaujolais-indfødte, Frédéric Maignet positionen som ”oenologist in charge” efter Jean-Pierre Rodet, der har været hos Jean Loron i over 20 år. Frédéric har studeret og analyseret den tekniske del af vinificering siden 1989 og har været ansat hos Jean Loron siden 1997.

Jean-Pierre Rodet er dog ikke stoppet men derimod steget i graderne og er blevet teknisk direktør og det er med rette. Herudover har Rodet gennem årene oparbejdet stærke relationer mellem Maison Jean Loron og op mod 50 forskellige lokale leverandører af druer og most, som tilsammen leverer et bredt udtryk af Beaujolais’ forskellige cruer og climats.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Jean Loron i sortimentet: