Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Inglenook Vineyard

Napa Valley, USA

Se sortiment og vinbeskrivelser

Pelshandler fra Finland

I 1868 ankommer Kaptajn Gustave Niebaum fra Finland til San Francisco Bay med en last fyldt af sælskind og pelse for en formue, efter at have rejst rundt i Alaska. Han slår sig ned i San Francisco og opretter handel og ikke engang et årti efter at have forladt Finland er han multimillionær.

Med hans smag for livets goder drømmer han om at lave et vineri, der skal konkurrere med de store vinslotte fra Europa og i 1879 køber han Inglenook ved foden af Mount St. John, Rutherford fra William C. Watson, der er barnebarn af San Franciscos første nybygger, Yount og den tilstødende naboejendom, Rohlwing Farm. Over de næste knap 20 år opkøber han løbende tilstødende jord og i 1887 ejer han knap 450 hektar.

I 1908 dør Kaptajn Niebaum og hans nevø John Daniel Jr. overtager og fortsætter sin onkels høje kvalitet og styrer Inglenook gennem forbudstiden, hvor de levere druer til Europa og til naboen, Beaulieu Vineyards, der laver altervin og 2. verdenskrig.

Inglenooks Cabernet Sauvignon 1941 bliver af Wine Spectator i 1990, omtalt som ”blandt de bedste rødvine der nogensinde er lavet”

Fra kvalitet til kvantitet

I 1964 måtte Daniel Jr. sælge en del af Inglenook, på trods af de store efterspørgsler, da økonomien var presset og i 1970, året efter Daniel Jr. død besluttede hans enke at sælge det resterende af Inglenook til samme køber, United Vintners, der gik efter kvantitet fremfor kvalitet og det næste årti sendte næste fordums hæder til tælling.

Niebaum-Coppola Estate Winery

I 1975 købte Francis og Eleanor Coppola en del af det gamle Inglenook uden at kende til historien bag ejendommen. Da de indså hvad de havde mellem hænderne, svor de, at de ville samle hele Inglenook og bringe det tilbage til sit gamle ry.

De etablerede ”Niebaum-Coppola Estate Winery” og fik den berømte vinkonsulent André Tchelistcheff, der stod bag de to vine, der vandt over de franske Bordeaux’ i Paris smagningen, 1974.

I 1995 lykkedes det endelig Coppola at genforene hele Inglenooks land og det gamle Chateau med vineriet bag blev igen brugt til at producere de hæderkronede vine. I 2011, efter uendelige forhandlinger lykkedes det også at tilbagekøbe Inglenooks varemærke.

Ansætter Chateau Mârgaux’ direktør

Philippe Bascaules fra Chateau Mârgaux bliver ansat i 2011 og selvom han kommer tilbage til Chateau Mârgaux i 2016, så overser han stadig Inglenook som Director of Winemaking.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Inglenook Vineyard i sortimentet: