Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Giacosa Fratelli

Piemonte, Italien

Se sortiment og vinbeskrivelser

 Anerkendt vinhus, traditionalister

 

Firmaet Giacosa Fratelli, der er blandt de ”store” i Piemonte, ligger i hovedbyen for Barbaresco, Neive. Traditioner betyder meget for nutidens Giacosa’er. Firmaet, der blev startet af Guiseppe Giacosa i begyndelsen af 1900-tallet, regnes blandt områdets traditionalister. Gennem de sidste ca. 10 år har der nærmest været ”religionskrig” blandt vinproducenterne i Piemonte. Den ene side har kæmpet for at bevare de gamle vinifikationstraditioner som eksempelvis lagring på store vinfade (fusti). På modsatte side står en række meget moderne tænkende vinproducenter, der eksperimenterer med lagring på små Bordeauxfade. Stridsmålet er dog mere nuanceret end som så, men diskussionen er i hovedtræk, om Barolo/ Barbaresco skal smage som i ”gamle” dage, eller om den skal tilpasses moderne forbrugere. Det er ikke til at afgøre, hvad der er rigtigt eller forkert, men Fratelli Giacosa hører altså til blandt håndhæverne af traditioner.

 

Vinmarkerne

 

Gennem årene er firmaets markbesiddelser øget betragteligt. Specielt har Fratelli Giacosa været opmærksomme på de bedre cru’er ved Barolo, så som Bussia, Tenuta Le Mandorle og Cascina Canavere.

Giacosa Fratelli’s flagskibe er naturligvis enkelmarksvinene fra Barolo og Barbaresco. Specielt markerne Bussia og Mandorle leverer Nebbiolodruer af en helt exceptionel karakter. Næsten ligeså interessant er den fantastiske Barbera d’Alba, også fra Bussia marken. Barbera spillede tidligere rollen som andenviolin i områdets druehierarki. Dette er dog ikke tilfældet længere. Barbera er i dag den mest beplantede drue i Piemonte. Flere og flere producenter har forstået at behandle denne drue således, at den falder i god tråd med nutidens smag.

Fratelli Giacosa repræsenterer Piemontes traditioner, når de er bedst. Vinene er forførende elegante og meget velegnet til lagring

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Giacosa Fratelli i sortimentet: