Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Famille Gonnet, Domaine Font du Vent

Rhone, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Tidligere kendt som Font de Michelle

For 180 år siden havde Jean Etienne Gonnet næppe forestillet sig, at hans lille gård ville blive centrum for det succesfulde Domaine Fon de Michelle i det sydøstlige Châteauneuf du Pape.

Efter for nyligt at have købt flere vinmarker og dermed opkøbt flere ”Lieu dit” (betegnelse for et område) så har familien ændret navnet på deres vinhus til Font du Vent, da Font de Michelle referere til den oprindelige ”Lieu dit”.

3. generation Gonnet

Jeans søn, Etienne, grundlagde Font de Michelle i 1950. Han plantede 30 ha. med vinstokke og solgte sin vin negocianter med et håb om en dag at kunne aftappe sine egne vine.  Desværre nåede han ikke at opleve det ske, da han gik bort i 1975.

Etiennes sønner Jean og Michel overtog driften af vingården og fuldførtes faderens vision ved at skabe hæderkronede vine over de følgende 30 år.

I 2006 blev det deres tur til at videregive stafetten til deres egne sønner og i dag er det fætrene Bertrand og Guillaume Gonnet der driver huset, dog stadig med deres fædre i baggrunden og med på råd.

 De er begge uddannet indenfor ønologi og har løbende ekspanderet, senest i 2018, hvilket ledte til beslutningen om at omdøbe til familiens brand, Domaine Font du Vent, Famille Gonnet.

3. generations winemaking

Typisk for de unge generationer i hele vinverdenen, så ser man at den ønologiske uddannelse bliver standard, hvilket ikke var samme tilfælde for bare få generationer siden og det betyder at tilgangen til arbejdet både i marken og i vineriet bliver anderledes og det er samme historie hos Font du Vent.

I 2006 da Bertrand og Guillaume overtog begyndte de at separere deres plots i forbindelse med bearbejdning, høst og vinificering, for at bedre kunne forstå terroiret og dets forskelle. Det har blandt andet medført at de nu bruger ståltanke og demi muids (600l. fade) til at lagre deres grenache og samtidig har de introduceret store vats (tanke) i både træ og cement, alt sammen for at bidrage til mere elegance i deres vine.

Økologi

Den økologiske filosofi og tilgang har været en normalitet for Font du Vent i mere end 25 år, så det var kun naturligt at Bertrand og Guillaume søgte om certificering i 2013

Domainet er gjort af 5 parceller; Font de Michelle, La Crau, La Pierre Plantée, Chartreuse og Croix de Bois.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Famille Gonnet, Domaine Font du Vent i sortimentet: