Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Faiveley

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Største vinmarksejer i Bourgogne

Erwan Faiveley er 7. generation Lige fra begyndelsen har familien Faiveley bestræbt sig på at opkøbe nogle af de bedste vinmarker i de bedste landsbyer. I dag kan de pryde sig af at have 12 ha. Grand Cru marker og 27 ha. Premier Cru marker i Côte de Nuits og Beaune. De laver vin fra 1200 climats, hvilket betyder at volumen på flere særligt udsøgte vine er meget begrænset

Vinhuset er selvforsynende i sin produktion og ejer nogle af de mest ansete vinmarker i området, som for eksempel Chambertin “Clos de Bèze”, Latricières-Chambertin, Clos de Vougeot m.fl.

Adskillelige Monopole marker

I Bourgogne er der tradition for, at flere familier har delt ejerskabet af vinmarkerne. Faiveley deler også sådanne vinmarker med andre, men kan også tilbyde vine under det såkaldte “monopole”. “Monopole betyder, at Faiveley er eneejer af marken. Faiveley kan således tilbyde en række “monopolvine” som for eksempel “Mercurey 1.Cru Clos des Myglands”, Framboisière, Clos Rochette, Clos Rond, Corton Clos des Cortons og Nuits-Saint-Georges 1. Cru Clos de la Maréchale samt Gevrey Chambertin 1 Cru Les Issarts.

Produktionen

Hele høsten foregår ved håndplukning, og druerne sorteres derefter manuelt. Faiveley er kendt for at lave vine, der kan gemmes i lang tid. Ved fremstilling af sådanne vine er gæringen utrolig vigtig. Druernes skind må kunne afgive sin tannin, sin aroma og sin rubinrøde farve til vinen. Derfor stræber Faiveley efter at få en lang gæring (ved lave temperaturer) på mindst 15 dage, men tit 3 uger, når forholdene tillader det. Man pumper ligeledes vinen over “masken” 2 gange dagligt. Dette gør gæringen og udpresningen af farven lettere. Derefter lagres de finere vine på nye egetræsfade i 1 ½ år. For at klare vinene bruges æggehvider i klaringsprocessen, og de bedste vine tappes på flasker manuelt, ikke filtreret, fad for fad. At vinene ikke er filtreret betyder, at de bør stilles på højkant for at samle eventuelt bundfald, før de nydes.

For Faiveley er vinbrug ikke blot et job. Det er en lidenskab. Huset er stolt over år efter år at kunne tilbyde sine kunder nogle af Bourgognes fineste vine. Flasker, der bærer Faiveleys våbenskjold, sælges for eksempel i nogle af de bedste restauranter både i Frankrig og i andre lande. Også i Bourgogne taler man om modernister og traditionalister. Faiveley hører så afgjort til den hær af vinfirmaer der kæmper for at håndhæve de gamle traditioner.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Faiveley i sortimentet: