Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

F. E. Trimbach

Alsace, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Historien

Jean Trimbach begyndte at producere vin i Alsace i 1626. Firmaets populære rygte er blevet bevaret fra far til søn takket være et blændende vindistrikt og den gode kvalitet på vinene. Siden 1898, som var året, hvor Frédéric Emile Trimbach præsenterede sine vine på den internationale vinmesse i Bruxelles og fik højeste udmærkelse, er navnet Trimbach slået fast og er blevet kendt på internationalt plan som et af de bedste navne i Alsace. Vinhuset ligger i Ribeauvillé, en 800 år gammel landsby.

Siden etableringen i 1626 er metier’en givet videre fra far til søn i hele 12 generationer. I dag er husets frontfigur Hubert Trimbach, der gennem sit enorme og utrættelige arbejde med Alsacevine har været en stærkt medvirkende årsag til, at ikke bare Trimbachs vine, men også Alsacevine i al almindelighed er blevet populære verden over.

Generationsskifte

Ved sin side og med ansvar for produktionen har Hubert haft sin bror Bernard. Generationsskiftet er allerede i gang. Bernards 2 sønner er nu dybt involveret i familiefirmaet. Pierre er vinmager og Jean arbejder med salg. I 2015 blev Pierre Trimbach udråbt som 1 ud af verdens 10 bedste Riesling Winemakers af La Revue du Vin de France og i 2006 som 1 ud af verdens 10 bedste winemakers af Decanter. Næste generation er allerede sikret. Jean og Pierres børn viser allerede stor interesse for faget.

Familien Trimbach overvåger personligt enhver handling, der sker under plantning af vinstokke, høst, presning og tapning. Deres kompetence og deres professionelle samvittighed respekteres af alle. Når man rundt omkring i verden nævner Alsace, er det ofte Trimbach vinene man tænker på.

Vinmarkerne

Trimbachs jordlodder er hovedsageligt beliggende i landsbyerne Ribeauvillé og Hunawihr. Alle 27 ha er syd – sydøst vendte, og jordbundsforholdene er perfekte: jorden er meget ler- og kalkholdig og indeholder nogle steder også et lag af mergel. Vinstokkenes gennemsnitsalder på 25-30 år er også medvirkende til altid at sikre den højeste druekvalitet. Ikke alle druer i Trimbachs vine kommer fra egne marker. Vinhuset arbejder tæt sammen med nogle mindre vinbønder, hvorfra der opkøbes druer fra ca. 120 ha.

Alle Alsace-druerne dyrkes hos Trimbach: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, Pinot Noir, Pinot Blanc og Sylvaner, og Trimbach lader principielt sine vine gære fuldstændigt færdigt, og producerer dermed meget tørre vine, som fortrinsvis bør ledsage et godt måltid. Trimbach fremstiller også en prestige Riesling ved navn Cuvée Frédéric Emile og endvidere en Gewurztraminer i prestigeudgave ved navn Cuvée Seigneurs de Ribeaupierre. Særligt nævneværdig er også Trimbachs Pinot Gris Réserve Personnelle. Trimbachs vine er velrenommerede verden over for deres forskelligartede finhed, deres tørre karakter og exceptionelle og bemærkelsesværdig syrlighed, der kommer fra frugten, og som giver dem den friskhed, den finesse og den elegance, som kun få vinhuse kan leverer.

Anmelderfavorit

Der hersker bred enighed blandt vinjournalister verden over om, at Trimbach befinder sig i toppen af hierarkiet af vinproducenterne i Alsace. Flere medier peger endda på, at Trimbach er kongen af Riesling og deres helt "almindelige" Riesling er nr. 35 på WineSpectators TOP 100 liste for 2020.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra F. E. Trimbach i sortimentet: