Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Dominio de Eguren

Castilla-La Mancha, Manchuela, Spanien

Se sortiment og vinbeskrivelser

“Above all, we are grape growers”

Siden 1870 har familien dyrket vin i La Rioja i Spanien. Erfaringen er givet videre fra far til søn i 5 generationer og dermed er traditioner blevet fastholdt samtidig med at nyeste teknologier inkorporeres, altid med respekt for vinstokken og jordbunden.

Familien Eguren har adskillige gange været kåret til årets vinproducent i Spanien. Vinmager Marcos Eguren har ligeledes vundet adskillige priser for sit fantastiske arbejde med familiens vine.

6 vinerier

Eguren familien råder over 6 vinerier i Rioja, Toro og Castilla-La Mancha med hver sin unikke stil og hvor kvaliteten spiller en afgørende rolle.

Rioja

I Rioja ligger Sierra Cantabria der blev grundlagt i 1957 og ligger mellem bjerget Sierra de Cantabria (deraf navnet) i landsbyen San Vicente de la Sonsierra, en lille by med lange traditioner for fremstilling af fine og gode vine og Ebro floden. Markerne dyrkes efter økologiske principper, hvilket opretholder den naturlige balance i økosystemet og vidner om et bæredygtigt vinbrug og ikke mindst en ansvarsfuld og bæredygtig holdning. Fra 2019 vil alle nye frigivelser have nye etiketter og flaskerne er ligeledes ændret.

Der udover ligger også Viñedos Sierra Cantabria, Señorío San Vicente og Viñedos de Páganos i Rioja.

I Toro

Her ligger Teso La Monja Teso la Monja med pre-phylloxera parceller i Toro, Zamora, Valdefinjas og Villabuena del Puente - 4 udvalgte parceller, alle med forskellige karakteristika. Druen er (naturligvis) Tinta de Toro, en meget nær slægtning til Tempranillo og Tinto Fino, der som den eneste overlevede, da vinlusen Phylloxera for mere end 100 år siden lagde næsten alle Europas vinmarker øde.

I Castilla-La Mancha

Her ligger Dominio de Eguren hvor der laves value for money vine i særdeles høj kvalitet.

Gå til vinhus hjemmeside

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Dominio de Eguren i sortimentet: