Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Richoux

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Frontløber i Irancy

I 1960 overtog Genevieve og Jean-Claude familievirksomheden og i 70’erne var de den første familie i Irancy der dedikerede sig 100% til dyrkning og vinproduktion. De kommer begge fra familier der har dyrket vin i flere århundrede.

 Med hjælp fra familien lykkedes det at opbygge deres salg af rosé- og rødvin under etiketten ”Bourgogne Irancy” til et stadig voksende publikum. ” if the wine is good, they will come” – sådan sagde Jean-Claude og det gjorde de sandelig. Det er først indenfor det seneste årti at de er begyndt at eksportere ud af Frankrig, da al deres vin hidtil blev solgt ”fra stalddøren”.

Ny generation = nyt navn

I 1979 blev Genevieve og Jean-Claudes ældste søn Thierry, færdig med sit ønologi-studie og tilsluttede sig familiefirmaet. Herefter blev der foretaget flere investeringer i både vinmarken, af kælder og udstyret og alt sammen for at fremme arbejdsmiljøet, terroiret og kvaliteten af vinen. I 1998 overtog Thierry driften efter hans forældre trak sig tilbage.

I 2013 blev også hans sønner Felix og Gabin inddraget og siden 2019 har brødrene drevet vinhuset med respekt for den viden, der er givet videre fra generation til generation, men bestemt også med respekt for hvem de selv er. Derfor står der nu også  "Gabin et Felix Richoux" på etiketterne, ligesom Theirry havde sit navn på etiketterne.

Stilen

I dag er der i alt 18 hektar plantet med Pinot Noir, mens omkring 0,5 hektar er beplantet med Gamay. I 2010 begyndte arbejdet med at konverteret alle vinmarkerne til økologi og Domainet forventes at være fuldt certificeret i 2022.

Stilmæssigt er Domaine Richoux’ vine runde, fine, rene og friske i udtrykket. Richoux er af den overbevisning af Pinot Noir ikke behøver en dybere farve, for at opnå enestående kvaliteter og dermed lader han ikke sine vine macerere (den proces hvor drueskindet trækker med mosten inden gæring) længere for at opnå farve.

WineAdvocate er begejstret

Det stramme hierarki i Bourgognes vinregioner og klassifikationer, sammen med de efterhånden forsvindende små mængder til en tørstende verden, betyder at anmeldere har større og større fokus på value for money og på at finde de producenter, der varetager en ekstra omhyggelig dyrkning i deres marker, selvom det ikke er grand crus. I februar 2021 belyste William Kelley fra Robert Parker at Domaine Richoux er en af disse producenter.

"Thierry Richoux's Irancy's are nothing short of a revelation… This is a domaine with which all serious Burgundy lovers will want to acquaint themselves, and the wines come warmly recommended.(William Kelley, Robertparker.com).

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Richoux i sortimentet: