Smagfulde oplevelser             Hurtig levering

Domaine Pierre Naigeon

Bourgogne, Frankrig

Se sortiment og vinbeskrivelser

Fra bødker til vinproducenter

Siden 1890 har familien Naigeon lavet vin fra deres arvegård i hjertet af Bourgogne, Gevrey-Chambertin. Oprindeligt som ”blot” som vinbønder og bødkere, men sidenhen købte de selv en lille plet land og kunne så producere et par fade rødvin årligt. Indkomsten fra rødvinen var dog langt fra til at leve af, så fokus lå stadig på bødkeriet og en lille vinhandel.

Pierre Naigeon - 5. generation

Pierre Naigeon har arbejdet side om side med sin far på familiens vinhus siden 1980 som 5. generation, og i 1996 overtog han driften fra sin far, da han gik bort. Det var imidlertid Pierres bedsteforældre, der begyndte at opkøbe parceller på Grand Cru marker i Côte de Nuits, - Charmes-Chambertin og Bonnes-Mares. I 1996 da Pierre overtog var domænet stadig småt med kun en enkelt hektar vinmarker.

Mr. Chapier - Nye ejere

Fra 2003 til 2005 skulle det dog ændre sig og Pierre øgede jordbesiddelserne til 11,5 hektar. Efter mange gode år trak Pierre sig tilbage fra familiens vinhus og solgte i 2019, vinhuset til mr. Jean Marie Chapier.

Chapier har en fortid i den medicinske verden, men har været et aktivt medlem i GAEC (Good agricultural and environmental conditions) i Bergerac siden 2012 og delte samme visioner om det rene terroir og bæredygtighed som Pierre Naigeon. Derfor kastede han sig ud i et nyt kapitel som vinproducent på fuld tid. Vinene fra 2020 er første årgang frigivet fra mr. Chapier og hans team.

Fokus på terroir, bæredygtighed og økologi.

Chapier og hans team arbejder i Pierres fodspor og med fokus på en endnu mere bæredygtig tilgang til vitikulturen. Chapiers mål er et rendyrket udtryk af Côtes de Nuits terroir og han har investeret i et udvalg af små ståltanke, æggeformet keramiske fade (primært til de hvide vine) og specielle træfade til at forarbejde (vinificere) vinen i, med henblik på at vinificere druerne separat fra hver enkelt lille plot på markerne. Vinen hverken klares eller filtreres og der bruges forsvindende lidt svovl og det bruges kun ved aftapning. Desuden har en del af hans vine opnået økologisk certifikation fra og med 2019.

Gå til vinhus hjemmeside

Placering

Placeringen kan ses som map visning eller satelit - få alle detaljerne med.

Sortiment og vinbeskrivelser

Vi har for tiden følgende vine fra Domaine Pierre Naigeon i sortimentet: